Toeractief-headerafbeelding

Digitale viering Dag van het Nationaal Park

Dag van het Nationaal Park

Op 24 mei 2020 werd voor de 21e keer de Dag van het Nationaal Park gevierd. Op afstand dit jaar. Het thema: gezondheid. Op dit moment een actueel onderwerp. Het motto? Natuur doet je goed. Om op deze dag toch volop door de Nationale Parken te kunnen wandelen, zijn sinds enkele dagen online excursies, jutterstochten en meer door alle Nationale Parken van Nederland te vinden. Om – ook vanaf de bank – te beleven wat voor moois de Nederlandse natuur te bieden heeft.

Het ontstaan van de Dag van het Nationaal Park

In het jaar 1909 werd op 24 mei ooit het eerste Nationaal Park in Zweden ingesteld. Om die reden vieren we nu jaarlijks in Europa op deze dag de Dag van het Nationaal Park. In verband met de coronacrisis werd onlangs besloten deze dag dit jaar anders te vieren. De 21 Nationaal Parken die ons land rijk is, laten zichzelf zien en nemen je vanuit je huiskamer mee op ontdekkingstocht in de unieke natuur om ons heen. Deze digitale excursies lopen uiteen, zoals ook onze Nederlandse natuur zeer gevarieerd is. Van bossen en heide tot stranden, vennen, laagveen en nog veel meer: in ons kleine land vind je het allemaal op niet al te lange afstand van elkaar. De Nationaal Parken laten hiermee samen zien hoe afwisselend het Nederlandse landschap is en wat een bijzondere natuurgebieden zijn ontstaan, met ieder een geheel eigen karakter en eigen bewoners.

Nationale Parken Quiz

Ben je een enorme natuurliefhebber en wel in voor een uitdaging? Doe dan de Nationale Parken Quiz. Zo kun je je kennis over de Nederlandse Nationale Parken testen, of op een leuke manier meer te weten komen over de natuur en het leven daar. Weet jij bijvoorbeeld wat wordt bedoeld met ‘het zwarte goud’ uit De Grote Peel? Of hoe de duinen van Nationaal Park De Maasduinen zijn ontstaan?

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *