Fietsend het jaar uit met Radio 1

Radioprogramma over fietsen

In het radioprogramma Fietsend het jaar uit maken diverse liefhebbers van de populairste tweewieler de balans op over fietsjaar 2018. Verschillende trends worden belicht en allerlei vragen worden beantwoord in het radioprogramma over fietsen. De uitzending vindt plaats op zaterdag 29 december van 19.00-22.00 uur op Radio 1.

Is het nog wel zo vanzelfsprekend dat kinderen leren fietsen? Het is een van de vragen die wordt beantwoord tijdens het programma. Kinderen worden steeds vaker in de bakfiets naar school gebracht of rijden mee in de auto. Veilig Verkeer Nederland sloeg alarm dat hierdoor steeds minder kinderen leren fietsen. Over de echte cijfers gaat fietsonderzoeker Ineke Spapé verder uitwijken in het programma. Gelukkig zijn er nog veel kinderen die gek zijn op fietsen, zoals de achtjarige Lotta Crok, de eerste junior-fietsburgemeester en tevens te gast in de studio. Zij pleit dat er ook voor kinderen ov-fietsen moeten komen.

Minder fietsforensen

Daarnaast vinden er discussies plaats over alle afwijkende tweewielers die tegenwoordig op het fietspad rondrijden. Denk aan e-bikes, speed pedelecs en steps die  zelfs fitte wielrenners met gemak voorbij sjezen. Ondanks deze uitvindingen lijkt het erop dat steeds minder mensen fietsen in Nederland fietsland. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil hier iets aan doen door honderd miljoen euro te investeren in de fietsforensenen. Verpleegkundige Wim van der Leij vertelt in het radioprogramma dat hij probeert zijn collega’s van het UMCG ook weer op de stalen ros te krijgen.

Gezellig radioprogramma over fietsen

Al met al een gezellige boel op 29 december op Radio 1. Gewoon te beluisteren vanuit de auto, op de bank of aan tafel. Je hoeft niet op de fiets te stappen om fietsend het jaar uit te gaan. De makers zijn ook erg benieuwd naar stoere of bijzondere fietsverhalen van anderen. Deze kunnen worden ingesproken via de NPO Radio 1-app. De mooiste verhalen krijgen een plek in het programma en maken kans op een prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *