Love to Ride: fiets eens naar je werk!

Op de fiets naar je werk, er zijn genoeg redenen om op de tweewieler te stappen
Fietsen is makkelijk, goedkoop en werkt goed voor je lichaam en je geest

Wil jij vaker op de fiets naar je werk? Of ben je al een fanatieke fietser en wil je je collega’s enthousiast maken? Doe dan mee met de fietscompetitie Love to Ride, die loopt van 1 t/m 30 september 2019. Maak een profiel aan in de app, registreer iedere rit die je maakt en maak kans op mooie prijzen.

Alleen of samen met je team

Het doel van de competitie is meer mensen op de fiets te krijgen en fietsen naar het werk te stimuleren. Fietsen is een gemakkelijke manier om aan je dertig minuten beweging per dag te komen. Je voelt je fit en je bent lekker in de buitenlucht. Bij Love to Ride kun je individueel deelnemen of aan de teamcompetitie. Dus scharrel je meest fanatieke collega’s bij elkaar, schrijf in en ga de competitie aan. Als je ook individueel je ritten registreert, maak je nog meer kans op prijzen.

5 redenen om met de fiets naar je werk te gaan

Fietsen is laagdrempelig, goedkoop en ontzettend gezond voor je. Fietsen zou de kans op hart-en vaatziekten verminderen en werkt goed voor je weerstand. Je voelt je fitter en begint fris aan je dag. Nog niet overtuigd? Lees dan deze redenen om vaker de tweewieler uit de schuur te halen:

• Naast je fysieke gezondheid werkt fietsen ook voor je mentale welzijn: tijdens een ritje worden endorfine en serotonine aangemaakt, dezelfde stoffen die antidepressiva bevat. Fiets je lichaam en je geest dus gezond.
• Nederland is een fietsland, de infrastructuur is ontzettend goed en bijna overal zijn (overdekte) stallingen
• Veel bedrijven hebben een interessant fietsplan, waarbij je heel gunstig een splinternieuwe fiets kunt aanschaffen.
• Als het bij je past: gebruik apps als Strava. Hierin zie je precies je afgelegde kilometers en hoe actief je rijdt.
• Fiets samen, al is het alleen maar de heen-of de terugweg. Je hebt een stok achter de deur om in de ochtend op de fiets te stappen, je prikkelt elkaar en je hebt misschien ook nog wel goede gesprekken.

Klaar om op de fiets te stappen?

Er is nu weinig meer dat je tegenhoudt om op de fiets te stappen, zeker als je pakweg 5 tot 20 kilometer van je werk woont. Probeer het eens uit en zie hoe het bevalt, dit kan ook zonder direct een investering te doen: pak gewoon je stadsfiets of mountainbike. Misschien geeft Love to Ride je net een laatste zetje in de rug, dus download de app en schrijf je vandaag nog in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *