Toeractief-headerafbeelding

Forenzen opgelet: fiets eens naar je werk

Op de fiets naar je werk, er zijn genoeg redenen om op de tweewieler te stappen
Fietsen is makkelijk, goedkoop en werkt goed voor je lichaam en je geest

Wil jij vaker op de fiets naar je werk? Of ben je al een fanatieke fietser en wil je je collega’s enthousiast maken? Doe dan op 24 september 2020 mee met Fiets naar je Werkdag, ook als je noodgedwongen thuiswerkt vanwege de coronacrisis. Want fietsen (naar je werk) is gezond én goed voor het milieu! 

5 redenen om met de fiets naar je werk te gaan

Fietsen is laagdrempelig, goedkoop en ontzettend gezond voor je. Fietsen zou de kans op hart-en vaatziekten verminderen en werkt goed voor je weerstand. Je voelt je fitter en begint fris aan je dag. Nu snappen we dat naar je werk fietsen lastig is als je thuiswerkt, maar een rondje fietsen voordat je begint met je werk kan nog steeds! Nog niet overtuigd? Lees dan deze redenen om vaker de tweewieler uit de schuur te halen:

• Naast je fysieke gezondheid werkt fietsen ook voor je mentale welzijn: tijdens een ritje worden endorfine en serotonine aangemaakt, dezelfde stoffen die antidepressiva bevat. Fiets je lichaam en je geest dus gezond.
• Nederland is een fietsland, de infrastructuur is ontzettend goed en bijna overal zijn (overdekte) stallingen
• Veel bedrijven hebben een interessant fietsplan, waarbij je heel gunstig een splinternieuwe fiets kunt aanschaffen.
• Als het bij je past: gebruik apps als Strava. Hierin zie je precies je afgelegde kilometers en hoe actief je rijdt.
• Fiets samen, al is het alleen maar de heen-of de terugweg. Je hebt een stok achter de deur om in de ochtend op de fiets te stappen, je prikkelt elkaar en je hebt misschien ook nog wel goede gesprekken.

Meer stimulances om naar je werk te fietsen

Maar er is meer dan enkel Fiets naar je Werkdag. Love to Ride is een volledig fietsprogramma voor werkend Nederland. Structureler dan een enkele dag dus. Het programma stimuleert om vaker de fiets te pakken en zo bij te dragen aan gezondere werknemers én een gezonder leefmilieu. Love to Ride is internationaal en wil de wereld schoner, mooier en vitaler wil maken. Dit doen zij aan de hand van een fietscompetitie. Met jouw deelname kun je zelfs mooie prijzen winnen. Bij Love to Ride kun je individueel deelnemen of aan de teamcompetitie. Dus scharrel je meest fanatieke collega’s bij elkaar, schrijf in en ga de competitie aan. Als je ook individueel je ritten registreert, maak je nog meer kans op prijzen.

Thuiswerkrondje

Vanwege het coronavirus werken veel (noodgedwongen) thuis. Niet getreurd, want je kunt alsnog meedoen met Fiets naar je Werkdag. Want ook als je thuiswerkt, heb je beweging nodig. Bedenk hoeveel kilometer je normaal gesproken heen en terug zou fietsen en pak op een passend moment  je fiets. Fiets een #thuiswerkrondje met net zoveel kilometer.

Klaar om op de fiets te stappen?

Er is nu weinig meer dat je tegenhoudt om op de fiets te stappen, zelfs wanneer jij en je collega’s thuis werken. Start ermee op 24 september tijdens Fiets naar je Werkdag. Laat het op social media ook aan anderen weten door #fietsnaarjewerkdag te gebruiken. Wie weet inspireer je hen. Ben je om? Misschien geeft Love to Ride je dat extra zetje in de rug, dus download de app en schrijf je vandaag nog in.

5/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *