Nieuwe wandelroutes in ’t Roegwold

't Roegwold

’t Roegwold is een natuurgebied ten oosten van Groningen. Het gevarieerd natuurlandschap werd tien jaar geleden aangelegd en is volop in ontwikkeling. Zo is er sinds kort ’t Roege Pad te lopen, dat bestaat uit vier wandelroutes door het natuurgebied en de omliggende dorpen. Van mei tot en met augustus wordt elk laatste weekend van de maand een route onthuld.

Binnenkort zijn alle vier de routes van zo’n twintig kilometer over zoveel mogelijk onverhard terrein begaanbaar. Voorlopig kunnen wandelliefhebbers enkel de Waterhoenroute (22 km) verkennen. Later deze zomer volgen de Graspieperroute, de IJsvogelroute en de Roerdomproute. ’t Roege pad in ’t Roegwold werd bedacht door Ontdek Midden-Groningen en ontsluit zoveel mogelijk verrassende paden voor de avontuurlijke wandelaar.

Waterhoenroute

De Waterhoenroute verbindt over 22 kilometer het historische centrum van Slochteren met het onderste puntje van ’t Roegwold. Met onderweg veel erfgoed, waaronder de Fraeylemaborg in Slochteren, de molens aan de Groendijk en de Juffertoren in Schildwolde. Naast erfgoed biedt deze route ook bijzondere planten en dieren in de Baggerputten om je aan te vergapen.

Kunst onderweg

Andere bezienswaardigheden op de vier routes door ’t Roegwold zijn de kunstwerken van Marc van Vliet. Voor elke route door het diverse landschap met moerassen, rietvelden en een rijkdom aan vogels maakte de kunstenaar een werk van staal en hout, waarop wandelaars even kunnen zitten en de natuur in zich opnemen. De Waterhoenroute is online te vinden op de website ontdekmiddengroningen.nl.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

2 reacties

    • Evelien Boutsen

      Op de website ontdekmiddengroningen.nl/t-roege-pad zijn de wandelknooppunten van de route te vinden. De eerste route is al bekend, de overige drie worden de komende maanden onthuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *