Plan je wandelvakantie op de Bergsportdag

Bergsportdag

Wanneer je van plan bent dit jaar op wandelvakantie in de bergen te gaan, is het een leuk idee om de Bergsportdag te bezoeken. De beurs is het grootste bergwandelevenement van Nederland en vindt aankomende zondag 20 januari plaats in Nieuwegein.

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) organiseert de Bergsportdag en heeft ervoor gezorgd dat er heel veel interessante activiteiten zijn. Naast presentaties en lezingen zijn er ook praktische workshops en kun je verschillende bergschoenen testen op een wandelparcours. Voorbeelden van deze workshops zijn bijvoorbeeld ‘rugzak inpakken’, ‘kaart en kompas’ of ‘EHBO in de bergen’. Ook is er de mogelijkheid om je kapotte wandel- of bergschoenen te laten repareren. Voor de echte waaghalzen die liever van de gebaande paden af gaan, zijn er ook diverse activiteiten omtrent alpinisme en bergbeklimmen.

De schoonheid van het klimmen

Piepjong was hij, toen hij begon met bergbeklimmen. De Duitse Alexander Megos is inmiddels 25 jaar en wereldberoemd in het land van de bergbeklimmers. Nog steeds piepjong, maar met veel klimervaring. Tijdens de Bergsportdag geeft hij een lezing over de schoonheid van het klimmen, over succes en tegenslag en de lol van op reis zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om diverse vragen te stellen aan deze professional. Niet alleen de doorgewinterde bergbeklimmer is van harte welkom bij deze activiteiten, ook de beginner, de starter óf de geïnteresseerde kan prima aansluiten.

Praktische informatie Bergsportdag

Als lid van de Wandelbond of de NKBV mag je gratis naar binnen. Niet-leden betalen € 5 in de voorverkoop en € 7 aan de deur. Kinderen tot 14 jaar hoeven niets te betalen. Voor meer (praktische) informatie ga je naar de website. Hier vind je onder andere het gehele programma en kun je tickets bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *