Televisieprogramma Dwars door de Lage Landen op het Pieterpad

Dwars door de Lage Landen
Arnout Hauben, Philippe Niclaes (links) en Ruben Callens (rechts)

Belgische documentairemaker Arnout Hauben maakte al eerder programma’s als Rond de Noordzee en Dwars door de Middellandse zee. Daarin reisde hij rond op zoek naar verhalen achter mensen, plaatsen en de twee grote zeeën. Dit jaar wandelt hij voor het nieuwe televisieprogramma Dwars door de Lage Landen van het Belgische Oostende naar het Groningse Pieterburen. 

Eerder trok de televisiemaker van Brugge naar Aarlen, van het westen naar het oosten van België, om kleine en grote verhalen over de geschiedenis, natuur en inwoners van het land op te doen. In 2020 werd dit programma, Dwars door België, uitgezonden. Deze keer gaat de tocht over de grens.

Dwars door de Lage Landen in Nederland

Zoals op zijn eerdere reizen vergezellen geluids- en dronetechnicus Ruben en cameraman Philippe hem op zijn reis. Samen gaan ze op zoek naar het leven in de streken die ze doorkruisen. In Dwars door de Lage Landen lopen zij een tocht van 900 kilometer, die er wat betreft het Belgische deel al op zit. Deze tweede week van september kwam het drietal in Nederland aan om van het zuiden naar het noorden, van Maastricht tot Groningen, verder te wandelen.

Mee op reis?

De wandeling gaat over het Pieterpad. Wandel je de komende dagen nog op dit pad? Wie weet kom je de documentairemaker en zijn team wel tegen. Het resultaat is te zien in het voorjaar van 2022, dan wordt Dwars door de Lage Landen uitgezonden op NPO2.

4.1/5 - (26 stemmen)

Bekijk ook...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *