Update Wadden in recreatieve vaarapp

vaarapp
Ga goed voorbereid het water op met de informatie uit de app

Recreatievaarders die van en naar de waddeneilanden varen kunnen vanaf nu alle beschikbare informatie snel en makkelijk inzien in de vaarapp RiverGuide Recreant. In de app staat vaarinformatie voor recreatie verzameld over getijden, golfhoogten, waterstanden- en diepten, boeienposities en stromingen. 

Versnipperd

Informatie voor de recreatieve vaarder stond tot nu toe versnipperd op allerlei verschillende plekken, alleen al de lijst met apps die je kunt gebruiken voor de vaart is eindeloos lang. In de RiverGuide app is alles verzameld op één punt, waardoor je direct alle benodigde informatie hebt om goed voorbereid op weg te gaan. En dat is belangrijk, want het is druk op de waterwegen in Nederland. De toevoeging van de waddeneilanden werd mogelijk door een samenwerking van verschillende partijen, waaronder Rijkswaterstaat. Projectleider Floris van Bentum: “Rijkswaterstaat beschikt over veel informatie die ook voor de watersporter geschikt is. We begrijpen dat als je niet dagelijks vaart op het Wad, dit soms moeilijk te vinden is. Dat verbeteren we nu door alles te bundelen in de app. Zo maken we de informatie toegankelijker en overzichtelijker.”

Overzicht en veiligheid

De RiverGuide App bestond al voor professionele vaarweggebruikers. De variant voor recreanten met de aanvullende Wadden-info is eerder dit jaar getest door een groep recreatievaarders. Hierna zijn diverse nieuwe functionaliteiten ingebouwd en waar nodig aangepast en verbeterd. De app geeft je naast alle benodigde basisinformatie ook een persoonlijk reisadvies, je reistijden, vaarroute op de kaart en als lijst. Maar ook inzicht in je verwachte aankomsttijd bij een brug, maximale snelheden en informatie over jachthavens en ligplaatsen.

Werelderfgoed Waddenzee

De vaarapp is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play. De update over het Wad wordt gratis ter beschikking gesteld, vanwege het tienjarig jubileum van de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee. Lees hier meer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *