Van Gogh fietsroute vernieuwd en verlengd

Van Gogh fietsroute
Foto Robert Coolen/Shutterstock.com

Goed nieuws voor de liefhebber van de Van Gogh fietsroute: de route is vernieuwd en met honderd kilometer uitgebreid. Door het opnemen van nieuwe locaties Breda, Lieshout, Eindhoven, Helmond en Helvoirt zijn nu alle 39 monumenten opgenomen in de fietsroute. De route is uitgebreid van 335 naar 435 kilometer en van vijf naar tien rondes. 

Dit alles maakt het ook mogelijk een halve dag te fietsen, wat de route voor meer mensen interessant maakt. Samen met de erfgoedlocaties Zundert, Tilburg, Etten-Leur, Nuenen en het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is het leven van Van Gogh in Noord-Brabant volledig op de fiets te verkennen. Vijf nieuwe fietskaarten, een cadeaubox en de app Routes in Brabant maken de route compleet. Deze app toont brieffragmenten, schilderijen van Van Gogh en historische foto’s van de plaatsen waar je langs fietst.

Van Gogh fietsroute van het jaar 2016

Vincent van Gogh werkte en woonde het grootste deel van zijn leven in Noord-Brabant, hij maakte hier zelfs zijn meesterwerk De aardappeleters. De naar hem genoemde fietsroute was in 2016 Europese fietsroute van het jaar, volgt alle fietsknooppunten en is volledig bewegwijzerd. Fiets door het gevarieerde Brabantse landschap, waar bos- en heidegebieden afgewisseld worden door vennen en zandverstuivingen. Allemaal bronnen van inspiratie voor de schilder, die een kwart van zijn werken in Brabant schilderde.

Start direct met de route

De vernieuwde Van Gogh route kwam tot stand door een samenwerking van VisitBrabant Routebureau en Van Gogh Brabant. Zin om op de fiets te stappen? Lees nog even door op de website van Van Gogh Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *