Zowel Dordrecht als Gouda: Beste Evenementenstad 2019

Kaasmarkt in Gouda
Kaasmarkt in Gouda

Het Nationaal Congres Evenementen – dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond – heeft prijzen uitgereikt voor onder andere de Beste Evenementenstad van 2019. De eer van deze titel werd tweemaal toebedeeld: aan een stad met meer dan honderdduizend inwoners én aan een stad met minder dan honderdduizend inwoners.

In de eerste categorie won Dordrecht de prijs. Hier vond dit jaar dan ook de opvoering van The Passion plaats en kun je jaarlijks terecht voor het Sinterklaashuis en een indrukwekkende kerstmarkt. Beste Evenementenstad van kleiner formaat is in 2019 Gouda. De stad toonde volgens de jury de meeste visie en lef in het organiseren van evenementen.

Op naar Gouda

Zo is in Gouda dit jaar elke donderdag van 4 april t/m 29 augustus (m.u.v. 30 mei) de kaasmarkt te bezoeken, vindt van 22 mei t/m 28 augustus iedere woensdag een antiek-, curiosa- en brocantemarkt plaats en zijn er speciale evenementen zoals de Goudse Hofstedendagen en sprookjesachtige initiatieven in de winter. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen aan deze ondernemende stad. De markten, maar ook de binnenstad zelf en de omgeving, vormen een mooi decor voor een uitje.

Zomer in Dordrecht

Ook Dordrecht heeft volop evenementen op de agenda staan. Bezoek op zaterdag 20 april bijvoorbeeld de tachtigste Bijen-en Honingmarkt. Of voor wie van rondsnuffelen houdt: op enkele zondagen vindt een kunst- en antiekmarkt plaats. Daarnaast passeren in deze historische stad verschillende sportieve, culinaire en culturele evenementen komende zomermaanden de revue.

Wil je weten wat er op welke dagen te doen is? Op www.centrumdordrecht.nl lees je meer. Voor info over Gouda, kun je terecht op www.welkomingouda.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *