Toeractief-headerafbeelding

Nieuwe BinnensteBuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland

Arjan Dwarshuis en Thomas vd Es Texel
Arjan Dwarshuis en Thomas vd Es op Texel | Foto KRO-NCRV

Ontdek een verscheidenheid aan vogelsoorten, van majestueuze zeearenden tot mysterieuze moerasbewoners, in de BinnensteBuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland met Arjan Dwarshuis. In vier boeiende afleveringen neemt de gerenommeerde natuurgids en vogeldeskundige je mee op een vogelsafari door Nederland, naar betoverende gebieden zoals de Zouweboezem, de Loosdrechtse Plassen, de Eempolder en Texel. Arjan toont op gepassioneerde wijze de cruciale rol van deze waterrijke natuurgebieden voor miljoenen vogels. Met meer dan honderd unieke vogelsoorten biedt deze indrukwekkende natuurserie spectaculaire beelden in elk seizoen. De eerste aflevering, gewijd aan de lente, wordt vandaag uitgezonden op KRO-NCRV op NPO 2, gevolgd door andere delen in de zomer, herfst en winter.

Arjan Dwarshuis: Op vogeltocht met BinnensteBuiten

Arjan Dwarshuis, een gepassioneerde vogelliefhebber sinds zijn jeugd, heeft zich als beroepsvogelaar jarenlang ingezet voor vogelobservatie. In de BinnensteBuiten specials van KRO-NCRV verkent Arjan belangrijke waterrijke natuurgebieden en bespreekt hij met experts het belang van het beschermen van onze kwetsbare ecosystemen. Hij gaat op zoek naar oplossingen om de achteruitgang van biodiversiteit te stoppen en deelt succesverhalen.

Blauwborst Texel
Blauwborst op Texel | Foto KRO-NCRV

Ons land als vogelknooppunt

Nederland is als uniek deltagebied van cruciaal belang voor talrijke Europese trekvogels, gelegen op een knooppunt van ‘vogel-snelwegen’. Belangrijke migratieroutes uit Siberië, Scandinavië, Groenland en de Britse eilanden komen hier samen, waardoor Nederland een essentieel onderdeel vormt van de Oost-Atlantische trekroute die jaarlijks door miljarden vogels wordt gebruikt. Echter, door factoren zoals klimaatverandering, verstedelijking en overbevissing worden veel Europese vogelsoorten bedreigd in hun voortbestaan. Als we geen actie ondernemen om de achteruitgang te keren, zullen veel vogelsoorten niet langer te zien zijn in ons land en mogelijk zelfs uitsterven. KRO-NCRV wil met deze serie bijdragen aan een groter draagvlak voor natuurherstel en bescherming in Nederland.

De vierdelige serie is geproduceerd door Visual Noise in samenwerking met KRO-NCRV.

BinnensteBuiten special: Nederland, Waterland, Vogelland begint op woensdag 3 april om 19:05 uur op KRO-NCRV op NPO 2. Zomeraflevering 2 is te zien op 22 mei 2024, herfstaflevering 3 op 2 oktober 2024 en winteraflevering 4 op 11 december 2024.

Wil je meer weten over de BinnensteBuiten special? Klik dan hier.

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *