Nieuw op tv: Earth Challenge

Earth Challenge
V.l.n.r.: Auke-Florian Hiemstra, Marije Zuurveld, Stephanie van Eer, Klaas van Kruistum, Nizar El Manouzi en André Kuipers. Foto: Elvin Boer

Kruip met het hele gezin gezellig op de bank voor het interactieve familieprogramma Earth Challenge, de opvolger van het populaire tv-programma Space Challenge. Tijdreis met presentator Klaas van Kruistum naar de beginjaren van onze planeet. Sinds zaterdag 16 maart 2024 om 19.20 uur zeven weken lang te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Earth Challenge toont je de evolutie van de aarde: van de oerknal en het tijdperk van de dinosauriërs tot het prille leven diep in de oceanen en de ijstijd. Presentator Klaas van Kruistum laat zich elke aflevering bijstaan door experts, onder wie astronaut André Kuipers, paleontoloog Melanie During en bioloog Mátyás Bittenbinder.

Oog in oog met dino’s

Het verhaal dat zij brengen, komt tot leven via augmented reality, waardoor je plots oog in oog komt te staan met levensgrote dino’s en mammoeten. Of, ook spannend, prehistorische zeemonsters. De challenge in Earth Challenge zit ‘m in de experimenten en uitdagingen voor het expeditieteam van Zapp-gezichten en de kijkers thuis.

Expeditieteam

Want behalve de experts treedt er iedere aflevering een expeditieteam aan. Zo zoekt Stephanie van Eer sporen van dino’s in Portugal, trotseert Marije Zuurveld een IJslandse gletsjer en duikt Nizar El Manouzi in een onderzeeër naar driehonderd meter diepte.

Interactief programma

Ook vanaf je luie bank kun je meespelen in Earth Challenge. Even de NPO Zapp-app downloaden en go! Door de vragen uit de aflevering te beantwoorden, kun je om ter meest digitale muntjes verzamelen. De competitie op de bank was nog nooit zo groot!

Game gebaseerd op Earth Challenge

Tip voor wie maar niet genoeg kan krijgen van Earth Challenge: KRO-NCRV heeft ook een educatief spel ontwikkeld, gebaseerd op het tv-programma, waarmee jong en oud hun kennis over onze planeet kunnen vergroten. Vanaf 16 maart in Roblox te spelen.

Earth Challenge is sinds zaterdag 16 maart 2024 om 19.20 uur elke week te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *