Nieuwe koers voor Drentse Fiets4Daagse

Fietsend door Drenthe beleef je de mooiste momenten samen. Foto: Van Boven Fotografie
Fietsend door Drenthe beleef je de mooiste momenten samen. Foto: Van Boven Fotografie

De Drentse Fiets4Daagse slaat een nieuwe weg in. Werd de vierdaagse traditiegetrouw altijd van dinsdag tot en met vrijdag gereden, met ingang van dit jaar wordt dat donderdag tot en met zondag. “Een verandering die meer mensen de kans biedt mee te fietsen”, licht Jan Broertjes, voorzitter van de Fiets4Daagse, toe. De achtenvijftigste vierdaagse is dit jaar van 27 tot en met 30 juli en de inschrijving start op 29 maart, om 10.00 uur.

Oudste fietsvierdaagse van Nederland

“Wij, als Amslod Drentse Fiets4Daagse, zijn trots op onze prachtige provincie. En de mooiste manier om daarvan te genieten, is toch op de fiets”, zegt Broertjes. “Fietsend zie je veel meer van onze cultuur en natuur; je beleeft Drenthe echt.” Hij vervolgt: “We zijn de oudste fietsvierdaagse van Nederland en willen met onze tijd mee. Door twee fietsdagen in het weekend te plannen, verwachten we meer mensen op de fiets te krijgen. Door de week zijn toch nog veel mensen aan het werk, ook in juli.”

Kloppend hart

De startplaatsen Assen, Dalen, Diever, Emmen, Meppel en Westerbork zijn inmiddels druk bezig met de eerste voorbereidingen. Broertjes: “Al bijna zestig jaar staan in de startplaatsen grote groepen vrijwilligers klaar om de Fiets4Daagse tot een succes te maken. Zij vormen het kloppend hart van dit fietsfestijn.” De voorzitter prijst zich gelukkig met de steun van de Provincie Drenthe en hoofdsponsor Amslod. “Mede dankzij onze partners, ook in de startplaatsen, zijn wij in staat Drenthe nog steviger als fietsprovincie op de kaart te zetten.”

Kinderen gratis

Deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse kunnen routes van 40, 60 of 80 kilometer per dag fietsen. “Die 80 kilometer is nieuw, omdat er tegenwoordig veel op e-bikes gereden wordt”, vertelt Broertjes. Zoals vanouds, staan de routes bol van de activiteiten en kinderen tot en met 12 jaar fietsen dit jaar gratis mee. “Het zijn dure tijden en de fietsvierdaagse is juist iets om met het hele gezin te beleven. Overigens, als vier dagen fietsen teveel is, kun je ook minder dagen meedoen. Het belangrijkste is, dat we er voor jong en oud een feestje van willen maken.”

 

4.5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *