De Biesbosch in met wandelroute Werkendam

Foto Laurie Karine van Dam
Foto Laurie Karine van Dam

Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Hier tref je volop kreken, wilgenvloedbossen en waterplassen, je kunt er prachtig wandelen over polders en door sprookjesachtig bos. De hoogste tijd voor een wandelroute in dit natuurrijke gebied. We vangen aan in Werkendam!

In dit beschermde natuurgebied vind je onder andere bevers, die hun jongen krijgen tussen april en juni. Ga ook op zoek naar bevers en hun burchten die in de Biesbosch te vinden zijn. Wie weet heb je geluk tijdens deze wandelroute Werkendam. Je kunt ook een bevertocht boeken: tijdens deze tocht vaar je op een fluisterboot onder begeleiding van de boswachter rond om uit te kijken naar deze bijzondere dieren en de sporen die zij achterlaten. Naast bevers leven ook vossen, ree├źn, hazen en nog veel meer andere dieren in dit groene gebied.

Zwarte Keet

Vroeger werd ook gewerkt in dit gebied, dat zie je nog altijd terug op bijvoorbeeld de Deeneplaat. Hier kom je onderweg de Zwarte Keet tegen, waar ooit mannen verbleven om hun werk op de grienden te doen. Hier werd geplant en geoogst, soms zelfs in de nacht. Het kon in koud winterweer zwaar zijn in een dergelijke keet, waar vaak op open vuurtjes werd verwarmd en gekookt en waar tientallen mannen samen konden verblijven. Verken dit soort kleine kijkjes in het verleden en de diversiteit aan flora en fauna tijdens deze wandelroute.

Informatie wandelroute Werkendam

Afstand: ca. 15 km
Vertrekpunt: Parkeerterrein ter hoogte van Deeneplaatweg 7, Werkendam
Routeverhaal: Toeractief 2-2019, pagina 22
Routeboekje: pagina 12

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *