Nieuwe hoofdredacteur Toeractief

WJ.01

Toeractief heeft sinds 1 januari een nieuwe hoofdredacteur. Willem-Jan Schampers is de opvolger van Anouk Leenders. De 55-jarige Valkenswaardenaar is gepokt en gemazeld in de journalistiek. Zijn hele loopbaan heeft hij het freelance zijn afgewisseld met enkele fulltime banen bij onder meer het Eindhovens Dagblad (regioredacteur), uitgeverij HoLaPress (o.a. eindredactie vakblad Riolering en Weekblad Facilitair) en ICS Groep (tekstschrijver/contentmedewerker).

“Mijn laatste grote ‘klus’ was voor uitgeverij Eisma Media, waar ik freelance hoofdredacteur van Recycling Magazine Benelux was”, vertelt Schampers. “Ik heb geen specifieke wandel- en fietsachtergrond, maar houd me vast aan wat de Amerikaanse oorlogscorrespondent William R. Moore ooit zei: ‘Een journalist is een man die met evenveel gemak schrijft over alles waar hij geen verstand van heeft’.”

De komende maanden gaat de nieuwe hoofdredacteur aan de slag om zo snel mogelijk zijn plek te vinden binnen Toeractief. Hij verwacht overigens niet dat er veel gaat veranderen aan het blad. “Ik verwacht het niet. Wellicht wat aan de lay-out en enkele nieuwe rubrieken, maar over het algemeen blijft het het vertrouwde magazine.”

 

4/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.