Een mix van Nederland en België op wandelroute Hulst

Foto Corine Koolstra
Foto Corine Koolstra

We wandelen van Zeeland naar de zuiderburen, van de winter langzaam het voorjaar in. Wandelroute Hulst neemt je mee over de grens en laat je allerlei dingen zien. Geschiedenis, cultuur, groen en typische verschillen.

Zo vind je in Hulst een beetje van beide kanten: zowel Zeeuwse bolussen en Hollandse pannenkoeken als Belgische wafels en Vlaamse friet. Houd je wel van het nodige lekkers? Het stadje kent een zogenaamde ‘sneukelroute’, een tocht door de stad waarbij je onderweg allemaal lekkers kunt proeven. En wist je dat Hulst de stad is van Reynaert de Vos? In het eeuwenoude verhaal Van den vos Reynaerde zijn elementen uit de omgeving van de stad te herkennen, waardoor Hulst zich nu ook wel de ‘Reynaertstad’ noemt. De bekende figuur uit het fantasieverhaal kom je op de wandelroute door Hulst dan ook regelmatig tegen.

Schapen en konijnen

Verlaat je eenmaal de stad, dan biedt het landschap rondom Hulst de eerste tekenen van het voorjaar, met soms verscholen kenmerken uit de geschiedenis. Na een uitstapje over de grens, brengt de wandelroute je terug naar de Nederlandse bossen van Sint Jansteen. Misschien kom je onderweg een schaapskudde tegen of zie je konijntjes in het gras, struinend door bossen en langs akkers in een waterwingebied. Want al klinkt dat laatste technisch, een wandeling in deze omgeving is mooier dan je wellicht denkt.

Informatie wandelroute Hulst

Afstand: ca. 15 km
Vertrekpunt: VVV Hulst, Steenstraat 37, Hulst
Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 72
Routeboekje: pagina 36

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route? Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *