Fietssafari naar de Drents Big Vief

Drents Big Vief

Voor het spotten van zeldzame dieren, hoef je niet per se naar Afrika. De fietssafari naar de Drents Big Vief, geïnspireerd op de big five die je in de natuur van Afrika kunt opzoeken, laat je bijzondere diersoorten van het Drentse platteland zien. En die zijn soms zeker zo zeldzaam.

Wist je dat ruim 70% van de Drentse grond wordt gebruikt voor landbouw? Hierbij horen ook unieke rassen: de Drents Big Vief. Het Drentse Hoen, de Nederlandse Landgeit, het Drents Heideschaap, de Groninger Blaarkop en de Bonte Bentheimer behoren tot deze vijf unieke, Hollandse landbouwdieren. Je kunt deze dieren bekijken tijdens een fietstocht van veertig kilometer, met onderweg drie keer een tussenstop bij een duurzame Drentse horecagelegenheid.

Culinaire stops

Bij de eerste gelegenheid, Landhuis De Jufferen Lunsingh, start je met koffie of thee en wat lekkers. Na weer wat kilometers doortrappen kun je terecht bij Theehuis De Bosrand voor een DrentTea, met speciale producten uit de regio. Hotel-restaurant Bitter & Zoet sluit je dag af met een hoofdgerecht in Big Vief-thema. De verschillende gelegenheden houden ook zeldzame rassen die je ter plaatse kunt bekijken, zoals wolvarkens en Schoonebeeker schapen.

De Drents Big Vief beleven?

De fietssafari vormt een dagvullend programma waarbij je onderweg de verschillende zeldzame landbouwdieren tegenkomt. Sommige producten of gerechten in de horecagelegenheden zijn zelfs gemaakt met ingredi├źnten afkomstig van een van deze vijf rassen. Ook het Drentse platteland ontdekken aan de hand van de Drents Big Vief? De fietssafari is te boeken via www.drentsbigvief.nl. Hier vind je ook meer informatie over de dieren die je onderweg tegenkomt en de horecapunten op de route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *