wandelroute Huizen: Goois natuurschoon

Wandelroute Huizen
Foto Ruben Drenth

In de wandelroute Huizen staat een woord centraal: veelzijdigheid. Onderweg kom je namelijk van allerlei landschapstypen tegen die het Gooi herbergt. Van bossen en glooiende akkers tot privélandgoederen en zandverstuiving.

Niet alleen de verschillende landschappen zijn het bezoeken waard, ook Huizen mag je niet links laten liggen. Vooral Huizen-Oude Dorp met de gezellige Oude Haven zorgt voor een mooie afwisseling in de wandelroute Huizen. Vergeet dan ook niet het Huizer Melkmeisje te begroeten. Op het Oude Raadhuisplein staat een standbeeld van haar. Nieuwsgierig waarom? Dan moet je toch echt heel de route lopen, want het melkmeisje loop je op het einde tegen het lijf.

Het Goois Natuurreservaat

Voordat je in Huizen-Oude Dorp belandt, loop je eerst langs onder andere het Gooimeer. Hier kom je veel vogels tegen. Een mooi uitzicht heb je vanaf de top van de Aalberg. Je kijkt uit op de voormalig Zuiderzee. Je komt zelfs een nog hogere heuvel tegen: de Eukenberg. Beide beschermt door het Goois Natuurreservaat. Zij zorgen in dit gebied voor de verbouwing van traditionele gewassen, zoals haver, rogge en boekweit.

Informatie wandelroute Huizen

Afstand: ca. 7 km (A), 12,5 km (A+B), 9,5 km (A+C) en 15 km (A+B+C)
Vertrekpunt: Top Nautische Kwartier, Havenstraat 315, Huizen
Routeverhaal: Toeractief 6-2018, pagina 10
Routeboekje: pagina 4

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *