Graffiti spotten tijdens stadswandeling Breda

Graffiti stadswandeling Breda
Foto KB Fotografie

Dat Breda is uitgeroepen tot Beste binnenstad van Nederland maakt deze Brabantse stad in trek bij dagjesmensen. Er zijn genoeg mogelijkheden om gezellig ergens een hapje te eten en ook de shopliefhebbers komen volop aan hun trekken. Toch heeft de stad nog veel meer te bieden. Met deze stadswandeling Breda word je namelijk verrast door de vele streetart die je mee terug nemen in de tijd.

Deze keer bekijk je de stad eens met totaal andere ogen. De wandeling gaat niet naar de bekende highlights, zoals het Begijnhof, de Grote Kerk of het Kasteel van Breda – uiteraard wel een bezoek waard – maar duikt achterafstraatjes in en leid je naar een lelijk parkeerterrein. Waarom? Omdat je hier gaat turen naar de muren. In heel Breda kom je namelijk graffitikunstwerken tegen die (eeuwen)oude verhalen.

Blind Walls Gallery

Het kunstproject heet Blind Walls Gallery en ondertussen zijn er al tachtig werken te bekijken. Deze stadswandeling laat je kennismaken met een aantal hiervan. Zo kom je op een creatieve manier achter de geschiedenis van Breda. Dit kan ook aan de hand van een (virtuele) gids. Meer info hierover vind je op: www.blindwalls.gallery

Informatie stadswandeling Breda

Afstand: ca. 6,5 km
Vertrekpunt: Station Breda, Stationsplein 16, Breda
Routeverhaal: Toeractief 6-2018, pagina 32
Routeboekje: pagina 20

Routecheck

Routepunt 6, laatste regel moet zijn: ‘Eerste straat rechts, Picenistraat’ i.p.v. ‘Eerste straat links, Picenistraat’.

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *