Op ruimtereis in Utrecht

Stadswandeling Utrecht
Foto Ruben Drenth

Met de stadswandeling Utrecht gaan we dit keer niet naar de bekende highlights van de stad, maar begeven we ons in hogere sferen. We volgen namelijk de planetenroute waarin elke gemaakte meter in de route correspondeert met een miljard meter in het heelal.

In de vorm van metalen bollen worden op de route de planeten zichtbaar. Het vertrekpunt is de zon die zich bevindt bij de Domtoren. Daarna loop je door de binnenstad richting Bunnik en passeer je de andere planeten, zoals Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en de laatste is Neptunus. Let tijdens de route wel goed op, want je loopt de metalen planeten zo voorbij.

Ruimtegids

De plantenroute is bedacht door Louk Röell. Hij wilde de enorme afstanden tussen de planeten inzichtelijk maken. Aangezien dat niet makkelijk te realiseren is in een boek of poster, kwam hij met deze route. Zo ervaar je als wandelaar echt hoe groot ons zonnestelsel is. De metalen bollen zijn niet alleen qua afstanden op schaal, maar ook de planeetgroottes ten opzichten van de zon kloppen.

Amelisweerd

Je loopt tijdens de route de binnenstad uit en volgt de Kromme Rijn richting Amelisweerd (Bunnik). Je wandelt door het prachtige buitengebied van Utrecht en passeert daarbij Fort Rijnauwen en Kasteel Rhijnauwen. Een uitstekende plek voor een pauzestop. Daarna wandel je nog het laatste stukje van de route naar station Utrecht Lunetten.

Informatie stadswandeling Utrecht

Afstand: ca. 9 km
Vertrekpunt: Domtoren, Domplein 21, Utrecht
Routeverhaal: Toeractief 7-2018, pagina 36
Routeboekje: pagina 26

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *