Sprookjesachtige sferen rondom Geijsteren

Wandelroute Geijsteren
Foto Corine Koolstra

Een eeuwenoud kasteel, nevel, spinnenwebben en het roepen van een uil: allemaal ingrediënten voor een sprookjesachtige sfeer tijdens de wandelroute Geijsteren. In dit Limburgse dorp met landgoed heb je vooral in de herfst het idee dat je de hoofdrolspeler bent in een sprookjesboek.

Meteen vanaf de start uit het Limburgse dorp kom je terecht op Landgoed Geijsteren met zijn natuurgebied. Hier loop je vooral tussen naaldbomen door en geniet je van de stilte en de rust. Onderweg kom je midden in het bos terecht bij watermolen de Rosmolen. Een heerlijke plek voor een picknickstop. Een andere mooie stop is de St. Willibrorduskapel. De kapel die is gebouwd in gotische stijl staat precies op de grens van Noord-Brabant en Limburg.

Kasteelruïne Geijsteren

Op het eind van de route wacht je een kasteelruïne. Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd, maar door brand en oorlogen flink beschadigd en weer opgebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog lag het helemaal in puin tot in 2004 de landgoedeigenaar besloot een deel van het kasteel te reconstrueren. Je kunt je dus weer een beetje verbeelden hoe het kasteel er ooit heeft bijgestaan. Een mooi afsluiting van de route.

Informatie wandelroute Geijsteren

Afstand: ca. 14 km
Vertrekpunt: Café ’t Trefpunt (wandelknooppunt 30), Dorpstraat 16, Geijsteren
Routeverhaal: Toeractief 5-2018, pagina 10
Routeboekje: pagina 4
Routekaart: 

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *