Wandelen op Walcheren vanuit Domburg

Stadswandeling Domburg
Foto Laurie Karine van Dam

De stadswandeling Domburg gaat eigenlijk veel verder dan alleen het stadscentrum. Er is zo veel meer om van te genieten vanuit deze badplaats aan de Nederlandse kust. In de duinen ligt namelijk het unieke natuurgebied de Manteling. Hier kun je tegelijkertijd eikenhout en een zilte bries opsnuiven, een zeemeeuw horen krijsen én een nachtegaal zingen.

Je begeeft je dus niet naar Domburg als badgast, maar als uitwaaigast. Het veelzijdige Walcheren, waar Domburg deel van uitmaakt, zorgt ervoor dat je door duinlandschap loopt met prachtige doorkijkjes op zee. Begint het eerste heel groen, eindig je uiteindelijk op een uitgestrekte zandvlakte.

De Manteling

Dit is het unieke aan Walcheren. Loop je eerst nog tussen de loofbomen door op natuurgebied de Manteling, op de duur gaan de schoenen uit en loop je heerlijk over het strand. Voordat je het strand bereikt, loop je eerst nog langs Kasteel Westhove. Op de binnenplaats staat een van de oudste lindebomen van ons land. Dat de boom nog overeind staat, is een klein wonder te noemen, want de bomen in dit natuurgebied hebben veel te lijden onder de stevige wind. Het is dus heerlijk uitwaaien tijdens deze route.

Informatie stadswandeling Domburg

Afstand: ca. 10 km
Vertrekpunt: Parkeerterrein Irma 1 of Irma 2, Doctor Johannes George Mezgerweg, Domburg
Routeverhaal: Toeractief 5-2018, pagina 32
Routeboekje: pagina 22

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *