Toeractief-headerafbeelding

Zorgeloos wandelen in Hollandsche Rading

Wandelroute Hollandsche Rading
Foto Margriet Spangenberg

Je loopt op de grens van twee provincies gedurende de wandelroute Hollandsche Rading. Op de grens van Utrecht en Noord-Holland wandel je tussen de bossen van Lage Vuursche en Hollandsche Rading. Een zen en zorgeloze wandeling langs dennen en beuken en over zand-, bos- en heidepaadjes.

Vanaf de start bij station Hollandsche Rading loop je door de achtertuinen van natuurgebied Einde Gooi. Vanuit hier volg je een paadje door het bos waar je volop vogeltjes hoort fluiten. Je belandt in bosgebied Zwarte Berg. Kans is er dat je hier een das spot, want het gaat goed met het beestje in de bossen rond Hollandsche Rading. De kans dat je er een ziet is wel klein: vooral ’s avonds schuifelt het dier rond op zoek naar eten.

Voetstappenpad

Op de route volg je voor een deel het Voetstappenpad. Dit pad is aangegeven met betonnen zuilen met een voetafdruk met pijlen en nummers. Je hoeft dus niet op zoek naar houten paaltjes met verfstrepen of metalen bordjes. Je loopt over smalle zandpaadjes waar langs het pad hulsten en rododendrons groeien.

Hoorneboegse Heide

Het Voetstappenpad brengt je naar de Hoorneboegse Heide, een romantische heidelandschap. Hier vind je ook landgoed De Hoorneboeg dat omgetoverd is tot culturele buitenplaats. Iedereen is dan ook welkom om midden in de natuur te genieten van de stilte.

Informatie wandelroute Hollandsche Rading

Afstand: ca. 16,5 km
Vertrekpunt: Station Hollandsche Rading, Vuurse Dreef 14, Hollandsche Rading
Routeverhaal: Toeractief 5-2018, pagina 46
Routeboekje: pagina 44

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *