Xplorid blog: Bienvenido a México!

1 Grensovergang bij Tijuana Mexico

Voor ons gevoel begint nu het echte avontuur. Tot nu toe zijn we in onze comfortzone gebleven. De fietsreis van Mexico naar Patagonië zal heel anders zijn. Een totaal andere cultuur, taal, klimaat, eten en drinken.

Op Baja California volgen we Highway 1. Offroad met onze volgeladen fietsen is een no go. Zelfs bikepackers hebben moeite om door het woestijnzand te fietsen. De 1 is bij lange na niet zo slecht als op internet staat. De weg ziet er nieuw uit en bijna elke dag is er een brede vluchtstrook. Alleen als we bergop gaan, moeten we op de weg fietsen. Het verkeer valt echter mee en wacht tot het veilig is om ons in te halen. Men toetert vriendelijk en zwaait naar ons.

Een enorme cultuurshock

Behalve Highway 1 is er niets totdat je een stad bereikt. De cultuurshock is groot, zeker als je op de fiets door kleine en afgelegen dorpjes gaat. Alles is heet, droog en zanderig. Zelfs de dorpjes lijken op een woestijn. Cactussen overal om ons heen. Verschillende soorten, groot en klein. Dit niemandsland brengt onze geest tot stilstand terwijl we hele lange dagen maken.

Een oase in de woestijn

Na al deze droogte van de woestijn zijn we blij als we Mulegé bereiken. Een oase met veel palmbomen en een rivier die door het stadje stroomt. Het is er groener dan groen!

Van Mulegé naar Loreto passeren we vele mooie strandjes. De eerste playa bij Bahia de Concepcion is Playa los Naranjos. Maar de playa’s worden nog mooier: Playa El Burro en vooral Playa El Requeson zien er spectaculair uit.

Vakantie!

We zijn nu bijna 3 jaar op wereldreis. Al die tijd hebben we nooit echt vakantie gehad. Vooral lockdowns en jaargetijden hielden ons tegen. Met een visum van 6 maanden voor Mexico genieten we van een eerste echte vakantie in La Paz. We maken een paar uitstapjes zonder fiets.

Balandra Beach

Met de bus gaan we naar Balandra Beach. Balandra is meer dan alleen een strand. Het is een beschermde wetland omringd door drie verschillende soorten mangroven. Het is er magisch mooi!

Isla Espiritu Santo

Ze noemen het allemaal Isla Espiritu Santo-tour, maar we gaan eigenlijk naar La Lobera net boven Isla Partida om de enorme zeeleeuwenkolonie te zien en ermee te zwemmen.

De boottocht is lang. Na 2 uur zijn we op de plek van bestemming. Tegen die tijd heeft Ben het te koud om het water in te gaan. Ons advies: neem een wetsuit mee.

Tot ziens Baja California!

Op onze laatste dag in La Paz willen we nog een laatste keer genieten van het lekkere eten en drinken. We maken een wandeling door de stad en gaan naar de beste vistacotent ter wereld. Gratitude Coffee Makers is in het weekend gesloten. Anders waren we graag nog een kopje “make coffee not war” gaan drinken.

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *