Ons leven op de fiets

ons leven op de fiets

Na twee jaar voorbereiding vertrokken Ben en Linda (XPLORid) op wereldreis met de fiets. Honderdduizend kilometer in totaal door meer dan tachtig landen. Ze verwachten zeven jaar onderweg te zijn. Tijdens hun reis gaan bloggen ze over hun reisavonturen voor Toeractief. In deze blog blikken ze terug op hun leven op de fiets in 2020.

Tot nu toe hebben we 6.646 kilometer door Europa gefietst: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Griekenland. Onze reis is een once in a lifetime ervaring met ups en downs. Het vergt veel flexibiliteit en doorzettingsvermogen.

ons leven op de fiets

Hersenbreker

Onze bagage is de grootste hersenbreker. We hebben al 18 kilo bagage naar huis gestuurd. Minder bagage maakt het beklimmen van hoge bergen makkelijker. Toch hebben we nog altijd heel veel bagage. Allemaal verdeeld over onze Arkel tassen en Duc-Kit Pro-duffels.

Veranderingen

Naast het verlagen van ons bagagegewicht hebben we onderweg nog enkele wijzigingen aangebracht:

  • Ander stuur en andere handvatten
    Linda heeft pijn in haar linkerhand. Ze heeft last van een zogeheten fietserhand. De Vakantiefietser heeft ons een ander riser stuur aangeboden met een back sweep van 12 graden. Dit stuur hebben we begin september gemonteerd. Van Ergon hebben we andere handvatten gekregen: de GP5 biedt meer handposities. We hebben de nieuwe grepen nog niet echt geprobeerd. We zijn benieuwd hoe dit allemaal uitpakt als we weer gaan fietsen;
  • Tubeless
    Het kost veel moeite om de banden van de carbonvelgen te halen. Idworx heeft ons geadviseerd om tubeless te rijden. We hebben nu 2.431 km tubeless gefietst en zijn erg blij met deze verandering.
  • Water en rust
    Het advies is om 150 tot 300 ml te drinken voor elke 15 tot 20 minuten fietsen. Wij fietsen (zonder pauzes) 5 uur per dag, dat is 4,5 liter water. We nemen nu 5 liter water per dag mee. ’s Avonds bekijken we de route van de volgende dag om te beslissen waar we stoppen op basis van het aantal kilometers en beklimmingen;

Winterpauze

We hebben nu een winterpauze in Griekenland. In februari willen we onze reis verder naar het oosten voortzetten door Turkije, Iran en de Stanlanden. Als we in februari vertrekken, kunnen we de benodigde visa in Ankara niet aanvragen. De meeste grenzen naar het oosten zijn nog gesloten. Waarschijnlijk moeten we tot na de zomer wachten voordat we weer vrij over de hele wereld kunnen reizen. Bovendien lijkt het ons veiliger en makkelijker om voorlopig in Europa te blijven. Daarom zijn we van plan om eerst naar de Noordkaap te fietsen voordat we verder naar het oosten gaan. We hadden dit rondje op het einde van onze wereldreis gepland. Bulgarije, Roemenië, Hongarije en Slowakije zijn onze bonus.

ons leve op de fiets

Wil je meer lezen over ons avontuur en ons leven op de fiets? Kijk dan op www.xplorid.today of volg ons op Instagram en Facebook. De exacte route die we gefietst hebben, staat op Strava en Komoot. Lees ook de andere blogs van Ben en Linda, waarin ze alles vertellen over hun voorbereiding, de eerste kilometers en de pech die ze onderweg al hebben gehad.

5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *