Ervaar het ultieme eilandgevoel op Terschelling

Fietsroute Terschelling
Foto Bas Jongerius

Ervaar een vakantie in één dag met de fietsroute Terschelling. Dit waddeneiland, dat hoort bij Friesland, laat je genieten van al het moois dat de waddeneilanden ons te bieden hebben. Fiets op het zalige fietspad langs de Waddenzee en beleef het zomergevoel van het Noordzeestrand en de pure natuur van de Boschplaat. Het ultieme eilandgevoel kan je hier dus niet ontgaan.

De route gaat vanaf de haven direct het Donkere Bos in. Vanuit dit heuvelige bos met vele dennenbomen doorkruis je een uitgestrekt duingebied om uit te komen op het Noordzeestrand. Hier kun je even van de fiets stappen om heerlijk te genieten op het strand. Daarna fiets je door naar het kleurige Landerumerheide en het koele Formerumer Bos. Via het Hoornse Bos bereik je dan Kaap Hoorn. Ook dit is een mooie plek voor een tussenstop. Beklim de hoge duinen en kijk uit over het immense duingebied en de fonkelende zee.

Boschplaat

Uiteraard mag de ongerepte natuur van Europees Natuurreservaat de Boschplaat niet ontbreken op deze fietsroute. Het reservaat wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Jaarlijks broeden hier duizenden vogels, waaronder een kolonie lepelaars. Daarnaast gebruiken honderdduizend trekvogels het gebied als rustplaats op weg naar broed- en overwinteringsplekken. De Boschplaat is om die reden dan ook niet toegankelijk tussen maart en augustus. Via Oosterend wordt er dan weer teruggefietst naar het vertrekpunt langs de schitterende Waddenzee.

Informatie fietsroute Terschelling

Afstand: ca. 40 km
Vertrekpunt: Haven West-Terschelling, Willem Barentzkade 16, West-Terschelling
Routeverhaal: Toeractief 4-2018, pagina 72
Routeboekje: pagina 44

Routecheck

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.