Toeractief-headerafbeelding

Fietsroute Groede: het vergeten hoekje Nederland

Fietsroute Groede
Foto Marjolein van Rotterdam

Het zuidelijkste stukje van Zeeland voelt als een vergeten hoekje Nederland en dat is het – jammer genoeg – ook een beetje. Er zijn geen grote steden en geen groot vermaak. Toch is de fietsroute Groede zeker de moeite waard om het mooiste van Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken. Je komt langs stadswallen en verdedigingslinies, dorpspompen en dijken en overal is er die schoonheid en rust. Zelfs aan de kust.

De route start in Groede, een prachtdorpje met leuke plekjes om te overnachten. Er zijn oude straatjes, oude winkels en oude cafés. Ook vind je er Het Vlaemsche Erfgoed, een museumstraatje met winkels en oude ambachten.Niet alleen Groede is een mooi dorpje om even te bezoeken. Tijdens het fietsen kom je ook door Sint Anna ter Muiden. Het kleinste stadje van Nederland oogt meer als een dorp. In Retrachement kun je even van de fiets stappen om over de stadswallen te lopen en Sluis is een mooie tussenstop om wat te drinken.

Vogelaars

Tussen de dorpen door fiets je over waanzinnig mooie dijken met bomen, doodstille polderwegen en kun je uitwaaien langs de Zeeuwse kust. De route is een lustoord voor vogelaars. Zo kun je er in de zomer flamingo’s spotten, maar kun je ook oog in oog komen te staan met een zilverreiger, ganzen en bergeenden. Ga dit vergeten stukje Nederland dus snel ontdekken!

Informatie fietsroute Groede 

Afstand: ca. 51,5 km (A) en ca. 62,5 km (A+B)
Vertrekpunt: Grote Markt, Markt 1, Groede
Routeverhaal: Toeractief 4-2018, pagina 48
Routeboekje: pagina 28

Routecheck 

Heb je tijdens het fietsen een wijziging opgemerkt inde route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *