Expeditie natuur: op avontuur met 52 speurtochten

speurtochten

Zelf op avontuur gaan én de (klein)kinderen meenemen? Het kan nog eens een uitdaging zijn. De spelcomputers zijn een geduchte tegenstander van het buitenspelen. Met Expeditie Natuur, een boek met 52 speur- en zoektochten, is het naar buiten gaan nóg leuker.

Ik zoek, ik zoek… iets groens. Of misschien wel een pootafdruk, vogelpoep of een braakbal. Met het boek Expeditie Natuur met 52 speurtochten kan je elke week op ontdekkingstocht in de natuur. Ga met je kinderen op wolkensafari, regenexpeditie of kleiner-groter-gelijk-aan-wandeling. Je hoeft voor de zoektochten niet speciaal naar een ver bos of natuurgebied, de tochten zijn ook makkelijk in je eigen achtertuin of parkje in de buurt te doen.

Expeditie natuur

Het boek zit heel leuk en slim in elkaar. De verschillende zoekplaten kan je uitscheuren. Zo hoef je dus niet het hele boek mee te nemen, handig! Neem wel eerst even de belangrijke spelregels door, zoals ‘Je fantasie gebruiken’ en ‘Niet zeuren’. En de allerbelangrijkste regel: vertrappel de natuur niet en maak deze ook niet vuil.

Takkentocht

Op de takkentocht ga je op zoek naar de springende ballerina (of ballerino) en de teckeltak. Of spot jij de wandelende tak? Let op: zoek enkel naar afgevallen takken op de grond en trek geen takken van een boom.

speurtochten
Takkentocht, Expedtie Natuur

Vliegbeestjessafari

Bijen, hommels en zelfs wespen zijn heel belangrijk voor het verspreiden van stuifmeel uit bloemen. Zonder deze vliegbeestjes zouden er amper nog groenten of fruit groeien op de akkers. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vlinders, de koningen van de vliegbeestjes. Ontdek met de Vliegbeestjessafari welke kleine zoemers er bij jou in de buurt zijn.

speurtochten
Vliegbeestjessafari, Expeditie Natuur

Download de speurtochten

Wij mogen twee speurtochten uit het boek met jullie delen. Download hieronder de Vliegjessafari en Takkentocht en ga buiten op avontuur.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *