Ei en balletjes op stadswandeling historisch Zwolle

Foto Ruben Drenth
Foto Ruben Drenth

Een bezoek aan Hanzestad Zwolle is als wandelen in een openluchtmuseum. De historische stadswandeling Zwolle, langs middeleeuwse stadsmuren en verdedigingswerken, herinnert aan een tijd dat de Overijsselse stad zijn rijkdommen met hand en tand verdedigde. Nu zijn buitenstaanders meer dan welkom voor een bezoek.

De parel van Overijssel is een stad om verliefd op te worden. Al lopende langs middeleeuwse steegjes, oude stadsmuren en plechtige herenhuizen uit de Gouden Eeuw, brengt deze stadswandeling door de binnenstad het roemrijke verleden van Zwolle tot leven. Toch waait in de stad ook de geest van het nu. Oud en nieuw komen in de Zwolse skyline samen. Bij de grachten kun je door het rustieke groen wandelen. Dat de handelsgeest nog steeds in Zwolle rondwaart, is te zien aan de vele bijzondere, onderscheidende winkels. Hier struikel je bijna over de verrassende speciaalzaken.

Het ei en het balletje

Stadswandeling Zwolle kent veel hoogtepunten: de gotische Onze Lieve Vrouwentoren met op 51 meter een prachtig uitzicht op het stervormige stadsplan, futuristische blikvanger Museum De Fundatie en ‘het ei’ (vraag hier vooral naar als je de weg wilt weten), de Sassenpoort als enige overgebleven toegangspoort en het Zwolse Balletjeshuis, waar je het verleden proeft in de vorm van het ambachtelijke Zwolse suikerballetje.

Informatie stadswandeling Zwolle

Afstand: ca. 5,5 km
Vertrekpunt: Station Zwolle, Stationsplein 16, Zwolle
Routeverhaal: Toeractief 1-2015, pagina 32
Routeboekje: pagina 16

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

3.7/5 - (4 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *