App Cultuurrijk brengt geschiedenis tot leven

App Cultuurrijk
De geschiedenis komt voor je ogen tot leven door de augmented reality

Houd je van wandelen, cultuur en historie? Ga op stap met de nieuwe app Cultuurrijk. De Groene Koepel, de belangenbehartiger van natuurkampeerterreinen in Nederland en België, lanceert de app. In de pilotfase zijn 143 punten rondom vijf kampeerterreinen in Overijssel uitgelicht.

Wandelen is een beleving als je de geschiedenis van een gebied kent. Doel van de app is deze geschiedenis op een laagdrempelige manier over te brengen op de wandelaar. Wie op pad gaat met de app, wandelt met kompas in de hand letterlijk het verleden in. Met foto’s, krantenknipsels en augmented reality (AR) leer je de oude verhalen van je wandeltocht kennen. Zo vaart er ineens een turfschip voorbij over het water of staat er een boerderij in brand.

Sla op en lees terug

Augmented reality wordt steeds vaker gebruikt in wandelapps, om meer informatie te geven over de locatie en omgeving. Cultuurrijk is dus zeker niet de eerste, maar heeft als doel een duidelijke connectie te maken tussen natuur en cultuurgeschiedenis. Wie de informatie van de wandeling wil bewaren, legt een eigen database aan om later nog eens terug te lezen. De app komt tot stand met subsidie van de provincie Overijssel. Bedoeling is de app verder op te zetten voor heel Nederland, zodat uiteindelijk alle kampeerterreinen hun eigen geschiedenis vertellen.

Stap de historie in

De app Cultuurrijk is te downloaden via de website van de Groene Koepel of in de appstore. Ben je geïnteresseerd in nog meer wandelingen met augmented reality? In Toeractief 1-2019 staat de stadswandeling Rotterdam waarin je ook met je smartphone of tablet op pad kunt en de geschiedenis door middel van AR.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *