British Colombia

1 Victoria Canada

Dit is het laatste blog over ons cross country avontuur in Canada. Na het kamperen in de Rocky Mountains kloppen we weer als vanouds bij mensen aan. Daar worden we blij van. We zien tijdens onze reis heel veel van de wereld, maar het grootste geschenk zijn de mensen die we elke dag ontmoeten.

Het is hartverwarmend hoe gastvrij we elke dag ontvangen worden als we weer bij iemand voor de deur staan. Vaak bedanken mensen ons dat we bij hen hebben aangeklopt. Ze worden blij van onze verhalen en krijgen er nieuwe energie van.

KVR-trail

In Kelowna gaan we verder via de Kettle Valley Rail trail (KVR) naar Penticton, Princeton en Hope. Myra Canyon is een van de hoogtepunten van deze trail. Een unieke route over schraagbruggen, hoog op steile wanden in een ruig, bergachtig terrein.

Overstroming

Na het drukke toeristische gedeelte bij de schraagbruggen zijn we kilometers lang alleen. Door een overstroming in november is een brug op de trail weggespoeld. Bij de ondiepe rivierbedding slagen we erin om de rivier over te steken. Aan de andere kant ziet het pad er goed uit. Maar niet voor lang… Na 2 kilometer blokkeert een hek onze doorgang. Achter het hek is het pad volledig weggespoeld. We zitten vast en moeten terug naar de rivier.

Berenparadijs

Precies op dat moment bewegen een paar takken in de struiken en kijkt een babybeertje ons aan. Hij houdt zich vast aan een boomstam en probeert snel naar beneden te klimmen. We pakken direct onze bear spray. Niet zo heel ver van ons vandaan zien we mama-beer met twee welpjes wegrennen. Ze zijn gelukkig meer bang dan dat ze zich bedreigd voelen. Met nog steeds de bear spray in onze handen fietsen we met verhoogde hartslag terug naar de rivier. We maken veel geluid om de beren weg te jagen. We weten immers niet hoeveel beren hier zijn. Voor ons gevoel lijkt het een berenparadijs.

Wildkamperen

Noodgedwongen kamperen we die avond in het bos, een klein stukje van het pad af. Het is al bijna donker als we het eten en dat wat ook maar een beetje lekker ruikt, sorteren. Op 100 meter afstand van onze slaapplek verstoppen we dit. Vervolgens poetsen we het stof van onze gezichten, armen en voeten. Er is geen tijd meer om te eten en we willen de beren niet lokken. We zetten de tent niet op, zodat we alles in de gaten kunnen houden. We vallen in slaap onder een prachtige sterrenhemel.

Vancouver

Na nog een paar fietsdagen in meer bewoonde gebieden bereiken we Vancouver. We hebben het bereikt! Canada van kust tot kust.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *