Deense Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

Foto Jessica de Korte
Foto Jessica de Korte

Voor de mooiste fietsroute van 2019 ga je dit jaar over de grens. Uit verschillende nominaties – waaronder de Nederlandse Romeinse Limesroute – werd de Deense Oostzeeroute dit weekend op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar.

Kustroute

De Deense Oostzeeroute neemt je mee langs de kust van Denemarken. Dit brengt je zandstranden, krijtrotsen en indrukwekkende uitzichten over zee, maar ook heuvels, graanvelden, bos en eilanden. Onderweg kom je langs authentieke dorpen en steden, waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Zo vind je in het sfeervolle plaatsje Troense zeventiende-eeuwse huisjes en kom je regelmatig kastelen tegen die een indruk geven van de Deense geschiedenis. Onderweg is volop gelegenheid tot lekker eten en drinken en een goed verblijf. Op de Deense Oostzeeroute bevinden zich uitstekende restaurants en gezellige accommodaties.

Acht

De fietsroute is met 820 kilometer de langste fietsroute van Denemarken en bestaat al enige tijd. Onlangs werd de Deense Oostzeeroute vernieuwd, waarmee het de vorm van een acht heeft gekregen. De route leidt je langs de kustlijn van het land via vijf overtochten, acht bruggen en twaalf eilanden. Al fietsend ontdek je Zuid-Jutland, Funen, Lolland-Falster en meer Deens gebied vol natuur, cultuur en historie. In het centrum van de acht ligt het havenstadje Svendborg, waar je onder andere musea in kunt duiken of een kijkje kunt nemen in Valdemars Slot. De weg is makkelijk te vinden: de gehele fietsroute is te herkennen aan het symbool N8, dat steeds wordt weergegeven op dit nationale fietspad. Enthousiast geworden? Op naar Denemarken, voor deze veelzijdige fietsroute langs de kust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *