Fietsfestival 2023: Funbikes, vakantiefietstips en TestKees geeft advies

Fietsfestival_zonderjaartal_Logo-q3u1w5hsa6t8wij9iz8w7ukg214mkf4ymz3bo4mz08

De Fietsersbond organiseert zaterdag 3 juni, op Wereld Fietsdag, het Fietsfestival in Dordrecht. Fietsliefhebbers kunnen op deze feestelijke dag deelnemen aan fietsactiviteiten en workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen sportdrank, krijg tips van de vakantiefietser en probeer bijzondere fietsen uit. “We zetten 3 juni de fiets én de fietser in het zonnetje. De activiteiten zijn inhoudelijk sterk, maar vooral leuk en laagdrempelig. Een dag vol fietsgeluk voor jong en oud!”, zegt Esther van Garderen, directeur Fietsersbond. Het Fietsfestival vindt 3 juni 2023 plaats van 10.00 – 17.00 uur in Het Hof in Dordrecht. Zowel de entree als activiteiten zijn gratis.

 

Tijdens de inhoudelijke activiteiten kom je meer te weten over fietsen met een beperking, ontdek je waar je qua voeding op moet letten tijdens een fietstocht en denk je mee over de plek van de fiets in de stad van de toekomst. Op het Fietsfestival ontmoet je ook de enige echte TestKees, de onafhankelijke consumentenvoorlichter van de Fietsersbond. TestKees test al 20 jaar fietsen en vertelt in een lezing waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Op het feestelijk aangeklede Hof kun je meedoen aan de voorronde van het NK Slowbiking of ga je met elkaar de uitdaging aan op de Holland Sport Racebaan.

 

Voor kinderen valt er genoeg te beleven op het Hof van Dordrecht. Ze kunnen verschillende funbikes uitproberen op het fietsparcours, zelf zeepbellen opwekken door te trappen op de bellenblaasfiets en zich laten schminken. De dag wordt nóg leuker door de muziek van de Fissafiets en de BMX-shows van Wereldkampioen Sietse van Berkel.

 

Heb je nog een oude fiets die je zelf niet meer gebruikt? Lever hem in op het Fietsfestival, zodat stichting Geef het Dordt de fiets een nieuw leven kan geven. De fiets wordt opgeknapt en uitgedeeld aan mensen die een fiets nodig hebben.

Het Fietsfestival wordt georganiseerd door de Fietsersbond en mede mogelijk gemaakt door gemeente Dordrecht en Fietsersbond Drechtsteden. Bekijk de aftermovie van het Fietsfestival 2022 voor een sfeerimpresse. Meer informatie over het Fietsfestival via: fietsfestival.fietsersbond.nl

 

Wat Fietsfestival Fietsersbond 2023
Locatie Hof, Dordrecht (Hof 6, 3311 XG)
Datum zaterdag 3 juni 2023
Tijd 10.00 – 17.00 uur
Voor wie Alle leeftijden
Entree Gratis (zowel de entree als activiteiten)
Op zaterdag 3 juni 2023 is het Wereld Fietsdag. Tijd voor een feestje! De Fietsersbond organiseert het Fietsfestival in Dordrecht. Via spellen, sporten en fascinerende workshops kun je alle betoverende kanten van de fiets te zien. Maak je eigen sportdrank, krijg tips van de vakantiefietser en probeer bijzondere fietsen uit. Vanaf het festivalterras kun je met een drankje en hapje al dat flanerende fietsgeluk op je gemak bekijken. Kijk op fietsfestival.fietsersbond.nl voor meer informatie.
Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *