Toeractief-headerafbeelding

700 jaar landgoed Hackfort

Landgoed Hackfort
Foto Shutterstock

Landgoed Hackfort bestaat in 2024 zeven eeuwen. Ter gelegenheid van dit bijzonder jubileum openen de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten op 13 en 14 april de deuren van het kasteel. Een unieke kans om door de ruimtes van het eeuwenoude kasteel te dwalen.

Ronde torenkamers, de robuuste herenkamer of de chique Van Westerholtzaal. Bijna alle vertrekken van het kasteel op landgoed Hackfort zijn in het tweede weekend van april te bewonderen. De geschiedenis van het bouwwerk is her en der duidelijk terug te zien en roept tegelijkertijd vragen op. Want waarom zijn er wel torens, maar is er geen gracht? En waarom ziet het kasteel eruit als een buitenhuis, terwijl de gewelven en muren in de kelders van een echt middeleeuws kasteel lijken te zijn?

Open Dagen op landgoed Hackfort

Tijdens de Open Dagen vertellen de boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten je meer over het kasteel en het landgoed waarop het gebouwd is. Ze weten je ook een en ander te vertellen over het leven op een landgoed en van de laatste baron en freules. Dit kasteel in de Graafschap van de Achterhoek heeft de voorbije zevenhonderd jaar veel doorstaan: het is gebouwd, vernield, terug opgebouwd en verbouwd. De laatste vier decennia draagt Natuurmonumenten zijn steentje bij aan het behoud en de ontwikkeling van landgoed Hackfort.

Trekpleister voor wandelaars en fietsers

Het landschap op en rond landgoed Hackfort is een trekpleister voor wandelaars en fietsers, natuur- en cultuurliefhebbers. Het is er immers heerlijk genieten van al het moois. Combineer een bezoek aan de Open Dagen van kasteel en landgoed Hackfort met de Toeractief-wandelroute in Borculo of de Toeractief-fietsroute vanuit Lievelde.

Via de website nm.nl/hackfort kun je je aanmelden voor een bezoek aan het kasteel.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *