Goede voorbereiding op 4Daagse Nijmegen

Foto: Kirsten den Boef
Foto: Kirsten den Boef

Op 23 januari 2023 start de inschrijving voor het voorbereidingsprogramma voor de 4Daagse Nijmegen. ‘Via Vierdaagse’ is een initiatief van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en Stichting DE 4DAAGSE. Voor het twaalfde jaar helpt Via Vierdaagse debutanten zich op een verantwoorde wijze voor te bereiden op het grootste wandelevenement ter wereld.

Via Vierdaagse is ontwikkeld in samenwerking met professionele wandeltrainers. Deelnemers krijgen toegang tot een speciale trainingsmodule in de Wandel.nl-app. Hierin vinden zij een trainingsschema. Ook krijgen zij via de app wekelijks tips en een toelichting op de training van die week. Daarnaast kunnen de deelnemers met specifieke vragen terecht bij een specialistenteam.

Optimale voorbereiding

Met het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse willen KWbN en Stichting DE 4DAAGSE deelnemers aan de 4Daagse helpen bij een optimale voorbereiding op dit uitdagende wandelevenement. “Wij weten dat, naast vele doorgewinterde wandelaars, er juist aan dit evenement ook veel debutanten en minder ervaren wandelaars deelnemen”, vertelt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN. “Onderschatting van het belang van een goede voorbereiding ligt bij een aantal van hen op de loer. Met ons gedegen en bewezen effectieve voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse helpen wij hen bij een gezonde voorbereiding op de 4Daagse.”

Gezonder leven

Tijdens het hele programma speelt ook het plezier in wandelen een grote rol, aldus Sanders. “Door deel te nemen aan Via Vierdaagse en een succesvolle 4Daagse te lopen, laten wij ook vele niet-wandelaars de geneugten van het wandelen ervaren. Wandelen leidt tot een gelukkiger en gezonder leven en we laten dit de debutanten graag ‘aan den lijve’ ervaren.”

Succesvol

Deelname aan Via Vierdaagse staat open voor alle deelnemers die nog nooit succesvol hebben deelgenomen aan de 4Daagse en die zich gedegen willen voorbereiden. Inschrijven is mogelijk via www.viavierdaagse.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen. Deelname kost 169 euro (leden van KWbN betalen 154 euro). Dit bedrag is inclusief een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse. Overigens: gemiddeld loopt 93 procent van de Via Vierdaagse-deelnemers de 4Daagse succesvol uit (bij overige debutanten is dit 87 procent).

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *