Interactieve parelroute in Zeeland

Parelroute Zeeland

De provincie Zeeland heeft er een zogenaamde Parelroute bij gekregen. Met zo’n interactieve wandelroute ontdek je via een app, filmpjes en opdrachten de mooie verborgen plekjes van Zeeland. De nieuwste Parelroute heet ‘Veerkracht’ en leidt je door en rond Brouwershaven.

In heel Zeeland zijn verschillende Parelroutes te vinden. Deze routes maken gebruik van de omgeving en behoeven een actieve houding. Je dient namelijk je ogen, oren, handen en voeten te gebruiken tijdens de verschillende opdrachten. Of doe een speurtocht met je kinderen of kleinkinderen en leer meer over de geschiedenis en de natuur van Zeeland. Ook (informatieve) filmpjes zijn een onderdeel van de Parelroutes. Zo is er een Watersnoodroute, waarbij je meer kunt leren over de Watersnoodramp van 1953. Wanneer je alle wandelroutes hebt gehad, is één lange wandeling ontstaan: het Oesterpad. Ontdek alle parels van Zeeland door dit hele pad te belopen.

Nieuwste Parelroute

‘Veerkracht’ is de nieuwste aanwinst van de collectie Parelroutes. In deze wandelroute staat het kleine, pittoreske Brouwershaven centraal. De stad, die in de zomer populair is bij watersporters, ligt tegen het Grevelingenmeer aan. De Zeeuwen noemen het ook wel ‘Brouw’ en het is de geboorteplaats van Jacob Cats, de bekende staatsman en dichter.  Er is genoeg te beleven in deze Zeeuwse stad, vooral met een interactieve route. Bekijk de details van deze route op de website.

Praktische informatie over de Parelroutes

Plaats de Zeeland App op je telefoon en download een Parelroute. Of haal een Parelroute kaartje bij één van de VVV-inspiratiepunten in de buurt. Voor meer informatie over al deze routes ga je naar de website van VVV Zeeland. Hier staan ze tevens allemaal op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *