Toeractief-headerafbeelding

Kick-off fiets- en wandelseizoen op zaterdag 9 april

kickoff header 600 px

De Fiets en Wandelbeurs in Utrecht kon dit jaar helaas niet doorgaan, maar toch laat organisator Hicle het nieuwe fiets- en wandelseizoen niet onopgemerkt passeren. Op zaterdag 9 april is er een online Kick-off van het seizoen met een programma van lezingen, live masterclasses en de bekendmaking van de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar 2022.

Traditioneel is de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht voor tienduizenden Nederlandse en fiets- en wandelliefhebbers dé plek om zich voor te bereiden op nieuwe tochten in binnen- en buitenland. Tal van bestemmingen en reisorganisaties presenteren er hun nieuwste routes en arrangementen. De info-markten met vrijwilligers en een breed programma aan lezingen en workshops completeren het aanbod. In 2021 en 2022 dwarsboomde de coronapandemie echter het organiseren van deze fysieke events.

Hicle Holidays

Tijdens de Kick-off kan iedereen 8 opgenomen lezingen en 4 live masterclasses volgen over routes, navigatie, fietsessentials voor meerdaagse reizen, preppen voor wandeltochten en nog veel meer. Deelname is gratis en het programma is te volgen via www.hicleholidays.com, een site met het actuele aanbod aan actieve vakanties en fiets- en wandelblogs ter inspiratie. Na de start van Hicle Holidays in 2020, bouwt Hicle deze site de komende maanden verder uit met blogs en vlogs van relevante influencers, online lezingen en workshops, winacties etc.

Routes van het Jaar

Elk jaar maken de jury’s van de Fietsroute en de Wandelroute van het Jaar de winnaars bekend op de beurzen in Gent en Utrecht. Nu deze events in 2022 niet doorgaan, is de Kick-off daar een mooi alternatief voor. Tussen 11.00 en 12.00 uur klinkt tweemaal het bekende ‘And the winner is…’. Natuurlijk kunnen de winnende routes het hele jaar door rekenen op veel publiciteit.

De kanshebbers in willekeurige volgorde:

Genomineerden Fietsroute van het Jaar 2022
Badischer Weinradweg (Duitsland)
Royal Canal Greenway (Ierland)
Vlaanderenroute (België)
LF Waterlinieroute (Nederland)

Shortlist Wandelroute van het Jaar 2022 (routes Benelux)
Biesboschpad (Nederland)
Dutch Mountain Trail (Nederland)
La Lesse et La Lomme par les GR (België)
Hondsrugpad (Nederland)
Ons Kloosterpad (Nederland)

Voor meer informatie: zie Hicleholidays.com/kick-off.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *