Metamorfose van fietsroutes in Zuid-Limburg

Fietsroutes Zuid-Limburg

Een vernieuwde buitenring in een deel van Zuidoost-Limburg zorgde voor een ietwat rommelig fietsnetwerk. Een nieuwe inrichting was het gevolg. VVV Routepunt Zuid-Limburg werkte zo’n drie jaar aan deze herinrichting van de fietsroutes. In december 2018 volgde de afronding.

Parkstad Limburg

Het betreft een nieuwe regionale autoweg in het zogenaamde Parkstad Limburg, een bestuurlijk samenwerkingsverband in Zuidoost-Limburg. Onder andere de gemeenten Heerlen, Kerkrade en Landgraaf zijn onderdeel van dit verband. Op verzoek van verschillende gemeenten worden naast herinrichting ook regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Dit was hier het geval. Het VVV Routepunt Zuid-Limburg voegde allerlei nieuwigheden toe aan de fietsroutes van de zuidelijke provincie.

Nieuwe fietskaart voor Zuid-Limburg

De fietsroutes in Zuid-Limburg zijn voornamelijk in de omgeving Parkstad geüpdatet en vernieuwd. Hierbij is ook gekeken of de routes wel veilig en attractief genoeg zijn voor fietsers. Om een kopje koffie of een beker warme choco onderweg makkelijk in te plannen, is daarnaast rekening gehouden met horecagelegenheden op de routes. De VVV fietskaart loopt van Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. Bovendien vind je op de kaart ook de Belgische en Duitse knooppunten in het grensgebied. Zo kun je tijdens je fietstocht in Zuid-Limburg ook nog genieten van een echt Belgisch biertje of een traditionele bratwurst.

Meer informatie fietsroutes Zuid-Limburg

De kaart met fietsroutes in Zuid-Limburg is vanaf heden fysiek verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg. Via deze link kun je de kaart makkelijk online bestellen. De wijzigingen en nieuwe stukken zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner, die je via deze link kunt bezoeken. Handig aan de kaart is dat alle watertappunten van Watermaatschappij Limburg zijn ingetekend. Op die manier fiets je nooit met een lege fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *