Muzikale zomer in Duitsland

muzikale zomer in Osnabrück
Folk im Viertel, de afsluiter van Sommer in der Stadt, lokt veel volk naar de straten van Osnabrück. Foto: Angela von Brill

Bij de zomer horen festivals en openluchttheater. In eigen land of daarbuiten. In Duitsland bijvoorbeeld. De organisatie Geheim over de grens richt zich op vakantieregio’s in de achtertuin van de Achterhoek, Twente, Groningen en Drenthe. En ook daar is het startschot voor een muzikale zomer gegeven.

In de Duitse grensregio’s Grafschaft Bentheim, Osnabrücker Land en Münsterland worden de hele zomer lang muzikale en culturele activiteiten georganiseerd. Zo vindt er in Osnabrück Sommer in de Stadt plaats. Op bijzondere plekken in de stad verschijnen openluchtpodia waarop een veelzijdig programma aan cultuur wordt gepresenteerd. Van muziek en film tot cabaret. Aan het einde van de zomer wordt er op 24 augustus in de oude binnenstad een heus volksfeest gehouden: Folk im Viertel.

Grafschat Open Air, festival in Bentheim, Nordhorn, Duitsland, Nederland
Grafschaft Open Air pakt dit jaar uit met Jason Derulo op het podium. Foto: nw concerts GmbH

Wereldster op Duitse podium

In Nordhorn wordt de weide van de Bentheimer Eisenbahn AG voor de achtste keer tot een festivalterrein getransformeerd voor Grafschaft Open Air op 17 augustus. “We zijn blij dat het ons gelukt is om Jason Derulo – een absolute wereldster – voor Grafschaft Open Air te boeken”, zegt organisator Nico Weusmann. “We kunnen een grote Amerikaanse show verwachten zoals we die op het terrein van de Bentheimer Eisenbahn nog niet eerder hebben gezien.” De Duitse dj en muziekproducer Lunax, de Hamburgse zangeres Zoe Wees en lokale bands vervolledigen de festivalaffiche.

Schloss Nordkirchen
Schloss Nordkirchen is het sprookjesachtige decor voor onder andere het Flanierkonzert. Foto: Philipp Fölting

Terug in de tijd

Schloss Nordkirchen is zowat de tegenhanger van het Paleis van Versailles. De binnenplaats van het Duitse kasteel met Frans aandoende tuinen wordt deze zomer het decor voor diverse culturele evenementen. Zoals Ville du Baroque op 7 en 8 september, met op de vooravond van het barokweekend (6 september) een Flanierkonzert door de Kammerphilharmonie. Het orkest zal klassieke stukken spelen die natuur, architectuur en muziek met elkaar verbinden. De organisatoren beloven de kasteelomgeving zodanig aan te kleden dat bezoekers zich op een muzikale tijdreis naar de achttiende eeuw zullen wanen.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *