Pionierspad in Flevoland vernieuwd

Pionierspad
Foto Fotostudio Wierd

Het Pionierspad in Marknesse, Flevoland, is vernieuwd. De 217 kilometerslange route werd door vrijwilligers onder handen genomen. Gedeputeerde Jop Fackeldey opende de route: “Steeds meer mensen willen Flevoland beleven en dat kan prima via het Pionierspad.”

“Ik ben blij dat dit pad het Pionierspad heet, want pionieren zit in het DNA van Flevoland“, sprak Fackeldey. En vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de polders kan via dit wandelpad”, zei hij terwijl hij de laatste markering van het vernieuwde pad aanbracht.

Door de Noordoostpolder en Flevopolders

171 kilometer van het vernieuwde pad voert door de Noordoostpolder en Flevopolders. Vooral in deze polders is de route vernieuwd en verbeterd. Het pad gaat langs Unesco-werelderfgoed Schokland, de Oostvaardersplassen – gelegen in Nederlands jongste Nationaal Park Nieuw Land –  via het Horsterwold en de stadsbossen van Almere naar de andere kant van het Gooimeer in Muiden.

Pionierspad ook goed voor economie

Wandelnet-directeur Ankie van Dijk benadrukt het economisch belang van wandelen. “Wandelaars besteden meer dan € 1,5 miljard per jaar in Nederland, waarvan jaarlijks bijna € 25 miljoen in Flevoland. Dagelijks geeft een wandelaar zo’n € 7 per dag uit. Ongeveer 10 miljoen Nederlands wandelt regelmatig en 850.000 daarvan houdt van langeafstandwandelpaden, zoals het Pionierspad.”

In elf etappes door Flevoland

Het pad is verdeeld in elf etappes. Je wandelt dwars door Flevoland, over de bodem van de Zuiderzee. Deze ligt nog maar vijfhonderd jaar droog. Je gaat door bossen, langs moerassen en hebt oneindige uitzichten. Er zijn veel onverharde paadjes. Meer informatie over het Pionierspad en alle etappes vind je hier.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *