Toeractief-headerafbeelding

Fietsen voor vaccin tegen corona

Fietsen vaccin corona

Grote fietsevenementen zijn afgelast, maar in je eentje op pad gaan, mag nog wel. Tijdens de SoloRide fietsen deelnemers voor een vaccin tegen corona. Alleen én toch samen.

Fietsen voor vaccin tegen corona

SoloRide is een initiatief om onderzoekers van het Erasmus MC te ondersteunen bij het werken aan een vaccin tegen het coronavirus. Als deelnemer fiets je een race tegen de klok om het coronavirus te stoppen. Met de gefietste kilometers (binnen én buiten) zamel je geld in voor het Erasmus MC.

Sociale onthouding op de fiets

Eerder schreven we al dat volgens de Duitse regering en wetenschappers fietsen de beste manier is voor social distancing, je uiteraard houdend aan de adviezen van het RIVM. Je beschermt jezelf, anderen én versterkt je longen als je met de fiets op pad gaat.

Deelnemen aan SoloRide

Reden genoeg om deel te nemen aan SoloRide. Via de website kunnen fietsers zich inschrijven. Je fietst zo vaak en ver als je zelf wilt en de route bepaal je zelf. Er zijn geen inschrijfkosten, maar je kunt wel een donatie doen aan de initiatiefnemers. Op dit moment is er al meer dan 20.000 kilometer gefietst, dat is goed voor meer dan 6000 euro.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *