Arnout Hauben trekt wederom dwars door de Lage Landen

Dwars door de Lage Landen, seizoen 2
Arnout, Philippe en Ruben lopen weer dwars door de Lage Landen. Foto: De Chinezen

Voor een tweede keer lopen Arnout Hauben en zijn kompanen dwars door de Lage Landen. In dit nieuwe seizoen wandelt het drietal vanuit Lauwersoog naar De Panne, op zoek naar Nederlandse en Vlaamse verhalen. Vanaf 21 april 2024 te zien op VPRO, NPO2.

Dwars door de Lage Landen was een succes. In menig Nederlandse en Vlaamse huiskamers werd het tv-programma gevolgd. Televisiemaker Arnout Hauben liep met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens van Oostende door het oosten van Nederland naar Pieterburen. Dat doen ze nu over, weliswaar aan de andere zijde van de Lage Landen. In hun zoektocht naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, wandelen ze van Lauwersoog in Nederland naar De Panne in België.

Dwars door de Lage Landen, van Lauwersoog naar De Panne
Voor het tweede seizoen loopt het drietal van Lauwersoog naar De Panne. En daar komt heel wat zand aan te pas. Foto: De Chinezen

Hartelijke ontvangst

De eerste etappes van deze nieuwe queeste leiden het drietal door Friesland. Daar worden ze alleszins vele malen hartelijker ontvangen dan de heilige Bonifatius in de achtste eeuw. In Dokkum gaat Arnout op zoek naar een stukje schedel van deze missionaris. Of hij het vindt, zie je in de eerste aflevering die aanstaande zondag 21 april om 20.15 uur op VPRO, NPO2 wordt uitgezonden.

Pioniers en de zeearend

In aflevering 2 van seizoen 2 stapt Arnout Drenthe binnen. Daar neemt hij met zijn kompanen een kijkje bij de Kolonie van Weldadigheid in Wilhelminaoord alvorens ze de jongste provincie van Nederland betreden: Flevoland. De mannen gaat er op zoek naar de pioniers die dit nieuwe land bevolken en naar de imposante zeearend. Zullen ze de imposante vogel spotten op zijn nest in het Ketelmeer?

Dwars door de Lage Landen
Dwars door de Lage Landen, da’s ook dwars over het water. Foto: De Chinezen

Vlaams decor

De route dwars door de Lage Landen leidt hen verder via het hart van het oude, rijke Holland en door het Nationaal Park De Biesbosch. In Brabant steken ze de grens met België over en zetten ze koers richting Antwerpen. Van daaruit doorkruisen ze de Demervallei en trotseren ze de Vlaamse Ardennen, het decor van de Vlaamse wielerklassiekers. Dat vraagt om een switch! In Geraardsbergen verruilen Arnout en zijn kompanen hun wandelschoenen voor een koersfiets om de legendarische Muur te beklimmen.

Noordzee in zicht

Lopend langs de taalgrens, die België in noord (Vlaanderen) en zuid (Wallonië) splitst, nadert het einde van de tocht door de Lage Landen. In de Westhoek staan Arnout en co stil bij de gevechten die er geleverd zijn tijdens WO I. De sporen daarvan zijn op onverwachte plaatsen terug te zien. Ook te zien: de mentale finishlijn. Die komt alsmaar dichterbij. Met elke kilometer nadert het eindpunt: de Noordzeekust van De Panne.

Het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen is vanaf zondag 21 april 2024 om 20.15 uur te zien op VPRO, NPO2.

4.1/5 - (12 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *