Tony’s Chocolonely fietsroute door Amsterdam

Tropenmuseum
Tropenmuseum

Ook zo dol op chocolade? Reis dan af naar Amsterdam voor een speciale Tony’s Chocolonely fietsroute door de hoofdstad, met als thema de productie van chocolade. Onderweg vind je sporen van de cacao-industrie, waar het er niet altijd even rechtvaardig aan toe ging. En gaat. 

De route vangt aan in het Westerpark en brengt je langs verschillende historische plekken die in verband staan met de handel in cacao. Zo zie je onderweg de Blooker cacaofabriek, monumenten en enkele pakhuizen, maar ook grachten en parken.

Tropenmuseum

Je eindigt je fietstocht bij het Tropenmuseum, waar je de expositie BITTER Chocolate Stories kunt bekijken. Deze tentoonstelling geeft inzicht in de oneerlijke kanten van cacaoproductie. Tot 8 september 2019 is de expositie nog te zien in het Tropenmuseum. Na deze datum verhuist deze naar het Afrika Museum, waar je BITTER Chocolate Stories van 5 oktober 2019 tot 1 juni 2020 kunt bezoeken.

Op weg

Wil je meer weten over de productie van chocolade en Amsterdam op de fiets verkennen? De fietsroute is te vinden in de Tony’s Chocolonely Stores in Amsterdam (Pazzanistraat 1 en Oudebrugsteeg 15). Downloaden kan ook, meld je in dat geval aan als Serious Friend van Tony’s Chocolonely en log in. Dit kan via de website van het bekende chocolademerk. Zo kun je de missie van de fabrikant ondersteunen om alle chocolade ter wereld op een dag 100% eerlijk en slaafvrij te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *