Winnaars Fiets Awards 2022

Kalkhoff-Entice-5-Advanced

De winnaars van de Fiets Awards 2022 zijn bekend. De titel E-bike van het Jaar in de subcategorie ‘Sportief’ gaat dit jaar naar de Kalkhoff Entice 5.B Advance+. De Sparta d-RULE Energy gaat naar huis met de award voor de E-bike van het Jaar in de subcategorie ‘Urban’. Tot slot ontvangt de Trek Checkpoint SL eTAP de prijs voor Gravel Bike van het jaar 2022.

De Fiets Awards verkiezing wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 35ste keer plaats. De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets.

Juryrapporten winnaars

E-bike van het Jaar 2022 ‘Sportief’: Kalkhoff Entice 5.B Advance

Twee voor de prijs van één. Een volwaardige E-bike voor de verharde wegen maar zeker ook een hele capabele off-roader voor uitstapjes buiten de gebaande paden. De jury is daarnaast ook onder de indruk van de afmontage: de 12 versnellingen in combinatie met de sterke middenmotor, de mtb-banden en de volwaardige geveerde voorvork, dit alles maakt deze sportieveling tot een echte alleskunner

E-bike van het Jaar 2022 ‘Urban’: Sparta d-RULE Energy

De eerste indruk maakt deze E-bike helemaal waar: robuust, stoer, onderscheidend. De aandacht voor details en veiligheid maakt indruk op de jury: de verlichting springt natuurlijk meteen in het oog. De ledverlichting heet je welkom en de mooie oplossingen voor het afdekkap van de accu en de fraai weggewerkte laadpoort worden gewaardeerd. En de rijervaring is al net zo goed, de mix van Bosch middenmotor, riem en Nexus 5 versnellingsnaaf maakt het een fijne fiets om mee te rijden.

Gravel Bike van het jaar 2022: Trek Checkpoint SL6 eTap

In het populaire gravel-segment zijn er vele invullingen op hetzelfde thema. Maar bij de jury komt deze Trek al snel bovendrijven: niet overdreven sportief maar staat zijn mannetje op én naast het asfalt. Hij schuwt een knap Hollands MTB-parcours niet maar is ook klaar voor een meerdaagse tocht door de Alpen. De afmontage is met een draadloze elektronische schakelgroep helemaal bij de tijd en het fraaie uiterlijk van de fiets maakt hem tot een terechte winnaar.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *