Onbekend maar niet onbemind

Bisonbaai-(Ooijpolder)-(1)-[P]_2653608

Ontdek de nieuwe wandelnetwerken in de Liemers, de Betuwe en het Land van Maas en Waal

Trek je stoute wandelschoenen aan en ga eens iets onbekends ontdekken! Bijvoorbeeld hoe prachtig je kunt wandelen door gebieden die niet zo voor de hand liggen; zoals de Liemers, het Land van Maas en Waal en de Betuwe. Deze gebieden zijn voor menigeen onbekend om in te wandelen, maar dat is zeker geen reden om onbemind te zijn!

Water, natuur en cultureel erfgoed

De nieuwe wandelnetwerken, gelegen in de regio Arnhem Nijmegen, leiden je door een natuurlijke omgeving die rijk is aan cultureel erfgoed. In de uiterwaarden geef je je ogen de kost aan grote grazers en bevers. Misschien spot je ook nog bijzondere vogels als de roerdomp! De rijkelijke zoetwatertoevoer vanuit de grote rivieren in het gebied voorziet Nederland van drinkwater en maakt de bodem vruchtbaar voor de lokale fruit- en groenteteelt. Wist je bijvoorbeeld dat de Elstar-appel uit de Betuwe komt? Neem onderweg een trekpontje over oude waterlopen in de Liemers en ontdek ook de geschiedenis van de eens florerende steenindustrie in het Land van Maas en Waal. Kortom, laat je verrassen en ontdek hoe leuk het is om iets nieuws te proberen!

Praktisch

Alle routes die deel uitmaken van de nieuwe wandelnetwerken, zijn voorzien van eenvoudig te volgen, gekleurde pijlen. Deze zijn ook voor mensen die kleurenblind zijn goed te onderscheiden. Wil je liever je eigen wandelroute uitstippelen op het netwerk? Maak dan slim gebruik van de keuzepunten waarmee je routes kunt combineren. Een stuk bij je route aanplakken? Of liever een kortere weg? Volg dan vanaf een keuzepunt naar keuze de kleur van je (nieuwe) route. De online wandelrouteplanner en gedrukte wandelkaarten, die te koop zijn bij de VVV, maken het plannen nog eenvoudiger! Kijk voor meer informatie op visitarnhem.com/wandelen of visitnijmegen.com/wandelen

 

Handige startpunten

In Druten, Horssen, Deest, Driel, Bemmel, Doornenburg en verschillende dorpen rondom Zevenaar vind je handige startpunten. Op ieder startpunt is parkeergelegenheid en er staan grote borden met daarop uitleg en een kaart van het netwerk.

 

 

 

 

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *