Duik een jaar lang in de wereld van eetbare wilde planten

Hondsdraf
Hondsdraf

Duik samen met Tim Horneman en Leah Groeneweg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten en ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Begin april start de jaaropleiding eetbare wilde planten van In Het Wilde Weg in Gasselte (Drenthe).

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Om ons heen staan heerlijke eetbare en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen en te weten hoe je ze respectvol kunt oogsten.

Praktijkdagen

Gedurende het jaar heeft In Het Wilde Weg elf praktijkdagen en elf theorielessen. De praktijkdagen zijn op zondagen op verschillende locaties in Noord-Nederland. De theorielessen zijn op woensdagavond live in Kostvlies (Gasselte) of op dinsdagavond online te volgen tijdens een interactieve Zoombijeenkomst. Je leert welke planten eetbaar zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe je ze in jouw dagelijkse menu kunt toepassen.

Veganistisch

Tijdens de praktijkdagen gaan de cursusleiders Tim Horneman en Leah Groeneweg samen met de deelnemers op excursie naar verschillende natuurgebieden in Noord Nederland. Er wordt vegetarisch/veganistisch gekookt op een kampvuur, de deelnemers krijgen les in vuur maken en er worden diverse bereidingen met planten gemaakt. Denk dan aan een zalf, tinctuur en olie. Verder wordt onderzocht wat het eten uit de natuur voor de gezondheid van mensen en de gezondheid van Moeder Aarde kan betekenen.

Informatieochtend

Om een indruk te krijgen van de jaaropleiding en om elkaar te leren kennen, is er eerst een vrijblijvende informatieochtend. Tim en Leah vertellen wat deelnemers allemaal kunnen verwachten tijdens de opleiding. Verder is er tijd om elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en een drankje met eetbare wilde planten. Datum: zondag 29 januari, van 10.30 tot 12.30 uur.  Locatie: Mr. J. Kranenborgschool, Kostvlies 9 9462 TN Gasselte.

Aanmelden

Vooraf aanmelden: Leah Groenewega, info@inhetwildeweg.nl of tel. 06-14136734.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *