Honderd jaar ANWB Oriënteertafel in Ootmarsum

mediaclass-fancybox

Op zondag 10 juli 2022 wordt het honderd jarig bestaan gevierd van de ANWB oriënteertafel, op de Kuiperberg in Ootmarsum. Het mooie panorama is al een eeuw een toeristische attractie. Dit heuglijke feit wordt gevierd samen met de bewoners van Ootmarsum en Noordoost-Twente. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen genieten van muziek, boerendansers en versnaperingen uit eigen streek.

Op de parkeerplaats bij de watertoren aan de Almeloseweg wordt een kleinschalige streekmarkt ingericht. Tegen betaling van 100 cent kunnen hier verschillende lekkernijen geproefd worden. De briefjes met een waarde van 100 cent kunnen ter plekke worden aangekocht. De organisatie verzoekt eenieder om zoveel mogelijk op de fiets of wandelend naar de Kuiperberg te komen. Voor diegene die toch met de auto komen, wordt geadviseerd te parkeren op de Stadsweide, aan de Oldenzaalsestraat. Een shuttlebus van Nostalgisch Rijden brengt (en haalt) de bezoekers naar en van de Kuiperberg.

Eerder op de middag verzamelen genodigden zich op het Kerkplein in Ootmarsum en om 13.00 uur wandelen zij – onder muzikale begeleiding van Harmonie Caecilia – naar de Kuiperberg. Net zoals honderd jaar geleden loopt de harmonie voorop en wijst de volgers zo de juiste weg naar de oriënteertafel. Hier vindt een ontvangst-programma plaats. Sprekers zijn: Jos Bosch (voorzitter VVV Ootmarsum-Dinkelland), wethouder Recreatie & Toerisme gemeente Dinkelland, Rob Meijer (oud bestuurslid VVV Ootmarsum) en Marion Kaper (directeur ANWB Reizen).

Wandelen op de Kuiperberg
Dit deel van Twente is prachtig om te wandelen, vooral rondom de oude Stuwwal waar de Kuiperberg deel van uitmaakt. Overnachten kun je in verschillende hotels en B&B’s die langs de route liggen. Je loopt door leuke paadjes die ook de ‘Tukker’ verrassen. Paadjes onder de weg door, langs beekjes, door natuurweilanden, kleine postzegelbosjes en meer. In Ootmarsum staat de ‘beklimming’ van de Kuiperberg op het routeprogramma. Wat vooral opvalt, is het prachtige uitzicht vanaf de stuwwal. Je kunt tevens een lus maken door het historische centrum van Ootmarsum om wat te drinken, voordat je de weg vervolgt, de stuwwal ‘af’ met mooie weidse uitzichten.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.