Schilderachtig wandelen in Heusden

Stadswandeling Heusden
Foto KB Fotografie

Tijdens de stadswandeling Heusden slenter je door schilderachtige straatjes en wurm je je door smalle steegjes. Dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis. Een geschiedenis die zelfs van de verschillende huizen af te lezen is. Aan de hand van gevelstenen en uithangborden aan verschillende huizen kun je namelijk nog meer te weten komen over dit toeristische stadje in Noord-Brabant.

Het zou best kunnen dat Heusden met zijn 134 monumenten de stad is met de hoogste monumentenconcentratie van Nederland. Niet zo gek dus dat hier elk jaar – en vooral in het voorjaar en de zomer – veel toeristen komen. Deze stadswandeling begint bij het stadhuis en vanuit hier ga je een beetje terug in de tijd. Op het plein voor het stadhuis geen oranje TNT-bus, maar een ouderwetse antieke PTT-brievenbus. Ook bekende winkelketens zul je hier niet tegenkomen. In plaats daarvan kun je heerlijk neuzen in de speciaalzaken, kunstgaleries en ambachtelijke ateliers.

Verdedigingsgracht en stadswallen

Een deel van de route gaat over de Demer, de verdedigingsgracht van Heusden. Hierachter liggen de in ere herstelde stadswallen. Vanaf hier zie je het kleine verdedigingseilandje in het midden van het water. Vanuit hier loop je richting de kasteelruïne en een aantal molens die kenmerkend zijn voor het stadje. Mocht je na de wandeling nog meer willen zien van Heusden en de omgeving, dan kun je meegaan op een van de rondvaartboten die vanaf het kleine haventje vertrekken.

Informatie stadswandeling Heusden

Afstand: ca. 4 km
Vertrekpunt: Stadhuis Heusden, Pelsestraat 17, Heusden
Routeverhaal: Toeractief 3-2018, pagina 32
Is de editie uitverkocht? Mail dan naar toeractief@bcm.nl. Wie weet hebben we nog een exemplaar liggen.
Routeboekje: pagina 44

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *