Stadswandeling Rotterdam: een route door de jaren heen

Foto Amon Croes
Foto Amon Croes

Op pad gaan in Rotterdam wordt extra indrukwekkend met de augmented reality-app van Must See. Hiermee komt de geschiedenis via je telefoon tot leven in de ook zo moderne stad.

De stadswandeling door Rotterdam neemt je mee door de Zuid-Hollandse stad, vertrekkend vanaf het centraal station. Onderweg zie je moderne gebouwen, hippe winkels en bijzondere architectuur. Maar wat je in eerste instantie niet ziet, is het eeuwenoude verleden. De in de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerde binnenstad is in de loop der jaren weer opgebouwd, maar dankzij Must See zijn ook de verhalen van vóór die tijd zichtbaar. En zelfs de gebeurtenissen van de noodlottige dag in 1940 zelf, waarop Rotterdam zo hevig werd verwoest.

Typisch Rotterdam

Wandelend door parken, over bekende bruggen als de Erasmusbrug en door de haven, krijg je een beeld van de stad die herrees. En kom je nog een plekje tegen dat de oorlog wel doorstond: de Laurenskerk. Getuige van het zelfs middeleeuwse verleden van de stad. Wie houdt van kunst, kan zijn hart ook ophalen tijdens deze Rotterdamse stadswandeling. Op de route bevinden zich namelijk regelmatig bezienswaardigheden, zoals de kubuswoningen, museum Boijmans van Beuningen en de Kunsthal. Houd je van snacks, doe je dan na het lopen te goed aan de uit Rotterdam afkomstige kapsalon. De culturele stad in alle opzichten beleefd.

Informatie stadswandeling Rotterdam

Afstand: ca. 7,5 km

Vertrekpunt: Centraal Station Rotterdam, Stationsplein 1, Rotterdam

Routeverhaal: Toeractief 1-2019, pagina 34

Routeboekje: pagina 18

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route? Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *