Wandelroute vol rijkdom in de bossen bij Doorn

Foto Ruben Drenth
Foto Ruben Drenth

Geen betere plek om rijkdom te ervaren dan in de Kaapse Bossen. De lanen en huizen aldaar hebben grandeur, soms tot het pocherige aan toe, terwijl het bos er weldadig omheen ligt. We reizen voor deze wandelroute Doorn af naar de Utrechtse Heuvelrug, naar de bossen bij Doorn.

 Het is wel even oefenen in dit bos. De boomwortels lijken hun uiterste best te doen vooral boven de grond uit te komen. Alleen door de knieën flink hoog op te trekken, kun je struikelpartijen voorkomen. Wandelroute Doorn voert al snel over een lange, rechte beukenlaan die kenmerkend is voor een landgoed. En typisch voor de Utrechtse Heuvelrug, al sinds de veertiende eeuw geliefd bij adelen, edelen en andere rijken die er in de loop der eeuwen hun woontorens en kastelen bouwden.

Huis Doorn en Bomenmuseum

Het zijn niet alleen bossen en beukenlanen die je tijdens deze wandelroute aandoet. Onderweg kom je langs Chalet St. Helenaheuvel en een enorme uitkijktoren bij de Kaapse Bossen. En natuurlijk Huis Doorn, een van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht en tegenwoordig een museum. Dat heeft alles te maken met de Duitse ex-keizer Wilhelm II die van 1920 tot 1941 bewoner was van dit landgoed en hier ook begraven ligt. Ook is in Doorn het Von Gimborn Arboretum, het Bomenmuseum, te bezoeken.

Informatie wandelroute Doorn

Afstand: ca. 5,5 km (A), ca. 11,5 km (A+B) en ca. 18 km (A+B+C)
Vertrekpunt: Amersfoortseweg 27a, Doorn
Routeverhaal: Toeractief 5-2014, pagina 20
Routeboekje: pagina 10

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *