Toeractief-headerafbeelding

Medemblik is rijk aan verhalen

Medemblik
Luchtfoto van Medemblik. Foto Shutterstock

Medemblik ligt daar waar land en water elkaar raken. Verleden en heden zijn hierdoor onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt de stad en de omliggende dorpen zo boeiend.

In het compacte centrum van Medemblik vind je leuke winkeltjes, historische pandjes en gezellige terrassen. Rondom de oude stad is volop ruimte voor natuur. Water speelt uiteraard een grote rol. Het IJsselmeer is nooit ver weg. Om het achterland te ontdekken kun je mooie vaartochten maken, maar ook wandelend of fietsend kun je volop van de omgeving genieten. Medemblik is niet voor niks een van hoogtepunten in de LF Zuiderzeeroute (genomineerd voor Fietsroute van het Jaar).

Medemblik
Kasteel Radboud. Foto Holland Boven Amsterdam

Overnachten en bezoeken in Medemblik

Overnachten kan op allerlei locaties, waar je overal even gastvrij wordt ontvangen. Buitenplaats Lodge 62 bied je het hele jaar bijzonder overnachten tussen de fruitbomen en groentegewassen. En vergeet geen bezoek te brengen aan een van de drie grote musea die de plaats rijk is: Museumstoomtram, Bakkerijmuseum en Nederlands Stoommachinemuseum. Ook Kasteel Radboud en het Oorlogsmuseum zijn een bezoek meer dan waard.

In Medemblik ben je van harte welkom. Kijk op www.visitmedemblik.nl voor meer informatie.

Winactie

Hotel & Restaurant het Wapen van Medemblik, gelegen in het hart van de stad, staat voor een fijn verblijf in een waterrijke omgeving. Rondom zijn maar liefst drie jachthavens gelegen aan het IJsselmeer. Alle hotelkamers zijn modern ingericht en hebben een eigentijdse look. Het keukenteam verrast de bezoekers graag met een diversiteit aan heerlijke seizoensproducten. Wil je dat ook eens ervaren? Doe mee met onze winactie. Klik hier en wie weet win jij twee overnachtingen in het Wapen van Medemblik  (inclusief ontbijt en een diner)!

Medemblik
Nederlands Stoommachinemuseum. Foto Holland Boven Amsterdam

Wil je een bezoek aan Medemblik combineren met een leuke route? Bekijk dan ook eens onze fietsroute daar.

3.5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *